Leerlingen Stedelijk Vakcollege behalen certificaat vorkheftruck en reachtruck

Zutphen - Vijf leerlingen van het beroepspraktijkprofiel Mobiliteit & Transport van het Stedelijk Vakcollege hebben gedurende negen weken een middag in de week les gehad van vakdocent Gert Jan Schutte op het Praktijkonderwijs in Zutphen.

Ze kregen tijdens die middagen zowel theorie- als praktijklessen. Gert Jan vertelt dat de leerlingen het leuk vonden om te rijden met een heftruck en wel het liefst zo hard mogelijk. De bedoeling is echter dat het veilig gaat. De cursisten hadden snel in de gaten dat het tempo niet het belangrijkste is, maar de veiligheid.
Alle leerlingen hebben hun certificaat vorkheftruck en reachtruck behaald.

De VMBO-leerlingen kregen de kans, om naast de lessen op het Stedelijk, dit certificaat te behalen op Praktijkonderwijs Zutphen. Voor hen is het een verrijking van het onderwijsaanbod en van waarde voor hun volgende stageplek en werkgevers. Deze ervaring geeft hen een goede aansluiting met een vervolgopleiding. Met dit certificaat zijn ze extra getraind in werknemersvaardigheden.

Praktijkonderwijs Zutphen biedt onderwijs in de richtingen ; groen, bouw, techniek, facilitair, horeca, detail en logistiek. Wij verzorgen voor andere scholen en bedrijven deze cursussen. Het Stedelijk Vakcollege is de eerste VMBO-school die deze vraag heeft gesteld.
Gezien de samenwerking heeft het Praktijkonderwijs daar direct “ja” op gezegd. Het geeft leerlingen extra kansen.

Naast de cursus logistiek zijn er nu ook 4 leerlingen bezig met de cursus lassen.

Het Stedelijk Vakcollege Zutphen en Beeckland Vorden gaan samen verder als Regionaal VMBO Vorden Zutphen. Pijlers van deze nieuwe VMBO-school zijn maatwerk, zichtbaar leren en praktijk realistisch leren.

Het aanbod van deze cursussen past hier uitstekend in.

Meer berichten