Wijnbar Nic & ik Zutphen bij de top 15 winebars in landelijke verkiezing

Zutphen - Wat is dé beste wijnbar van Nederland? Daar draait het om bij deze landelijke verkiezing. Wijnliefhebbers konden tot 30 november stemmen op hun favoriete wijnbar, een populaire en snelgroeiende formule in de Nederlandse horeca. Van de meer dan 140 winebars die meedoen, is Wijnbar Nic & ik uit Zutphen genomineerd tot de top 15 voor deze felbegeerde titel. Een vakjury en een mystery-guest komen nu onverwacht op bezoek om de geselecteerde wijnbarren te beoordelen.

Maar wat is precies de formule van een wijnbar? En ligt dat ergens vast? Nicolai Huls, eigenaar van Nic & ik: "Er moet een grote keuze zijn aan verschillende soorten wijn, die je per glas kunt drinken en de kwaliteit moet hoog zijn. Een mooie bar om echt lekker lang te borrelen en te genieten van een goed glas wijn met fijn gezelschap. Er is lekker eten, maar het is niet verplicht om te eten."

Nic & ik Wine and Food opende op 18 mei van dit jaar haar deuren op Sprongstraat 16 in het hartje van het middeleeuwse Zutphen. Het karaktervolle rijksmonument uit 1641 is trendy en met oog voor detail ingericht. Er valt te kiezen uit meer dan 40 wijnen waarbij met liefde voor eerlijke en lokale ingrediënten, wisselende gerechten kunnen worden geserveerd. Op de uitgebreide wijnkaart prijken pareltjes uit het oude Europa; Frankrijk, Italië, Duitsland, Oostenrijk en Spanje, maar ook minder bekende wijnlanden als Griekenland, Slovenië, België en Bulgarije komen aan bod. Wijnen met een verhaal waar ze bij Nic & ik graag meer over vertellen. Van de nieuwe wereld staan wijnlanden als Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Australië en Californië op de kaart. Nic & ik is daarnaast een van de 34 ambassadeurs in Nederland van Champagne Barons de Rothschild.

Er is naast wijn, ook een uitgebreide selectie aan bites te krijgen in de vorm van kazen en charcuterie en een kleine menukaart die net even wat anders biedt. Bij de maandelijkse wijnproeverijen met steeds een ander thema, worden gasten getrakteerd op een ware wijnspijs beleving. Het jonge, enthousiaste team van Nic & ik houdt er van gasten te verrassen en ze te laten proeven van nieuwe wijnen voor de wijnkaart. Bedrijfsleider Gijs Roebers: "Het leukste vind ik om goed door te vragen naar wat mensen lekker vinden en daar de juiste wijn bij weten uit te zoeken." Nic & ik wil the place to be zijn voor liefhebbers van een goed glas wijn voor Zutphen en omgeving. Gijs: "We hopen natuurlijk heel erg dat we winnen! Het zou toch geweldig zijn om Zutphen en onze wijnbar op deze manier op de kaart te zetten?"

Nu alle publieksstemmen zijn geteld komt er onaangekondigd een vakjury langs, die bestaat uit landelijke experts op het gebied van food, wine en hospitality. Een mysterie-guest verhoogt de spanning. De winnaar wordt bekend gemaakt op 8 januari 2019 tijdens de Horecava, de grootste horeca beurs van Nederland.

Meer berichten