eigen foto comm met Dorpskerkramen
eigen foto comm met Dorpskerkramen (Foto: W. Uittenbroek )

Vorden steunt actie Ramen Dorpskerk met 28.000 euro

Vorden - Om de financiering van de restauratie van vijf glas-in-loodramen van de Dorpskerk rond te krijgen hield de Protestantse Gemeente Vorden een geldwervingsactie in Vorden.

Samen met honderd vrijwilligers zijn er meer dan drieduizend brieven en antwoordformulieren huis aan huis verspreid én weer opgehaald. Een flinke klus, maar met een mooi resultaat. Inmiddels heeft de actie zo’n 28.000 euro opgebracht.

Verschillende sponsormogelijkheden
De inwoners van Vorden konden op verschillende manieren geld bijdragen aan de restauratie. Naast een vrije gift kozen veel mensen ervoor een of enkele glas-in-loodruitjes van de ruim tweeduizend die vervangen worden, symbolisch te sponsoren. Ook op het boek “Vordense portretten” met daarin honderd interviews van kerkelijk betrokken Vordenaren werd veel ingetekend. Nadat de boeken gedrukt zijn, worden ze begin januari 2019 thuisbezorgd.
Leuk was het dat ook een aantal sponsoren een stukje van de kalkzandsteen kozijnen thuis willen ontvangen.

Doneren kan nog steeds!
Omdat niet voor alle straten een ophaler beschikbaar was en bij sommige adressen niemand thuis was, doet de organiserende commissie van de Protestantse Gemeente Vorden het verzoek om, als men alsnog de actie wil steunen, de antwoordbrief in de brievenbus te doen bij de Voorde, achter de Dorpskerk. Ook kunnen giften direct overgemaakt worden op de rekening van Kerkrentmeesters Protestantse Gemeente Vorden onder nummer NL57RABO0366401300.

Werkzaamheden vangen aan in maart
Begin maart 2019 start de restauratie van 5 glas-in-loodramen van de Dorpskerk in Vorden. Het betreft de ramen aan de kant van de Dorpsstraat. Tegelijkertijd start ook een groot onderhoud aan het monumentale Lohmanorgel, waarvoor onder meer de circa 1.200 orgelpijpen gedemonteerd worden. Ook de orgelkast wordt compleet geschilderd. Begin maart 2019 starten de firma’s Slotboom uit Winterswijk en Glas Bewerkingsbedrijf Brabant uit Tilburg met het verwijderen van de glas-in-loodpanelen en deels vervangen van de natuurstenen kozijnen. Orgelmakerij Reil uit Heerde en Schildersbedrijf Boerstoel uit Vorden ontfermen zich over het orgel. Als alles volgens planning verloopt worden de werkzaamheden in de loop van augustus afgerond. Tijdens de werkzaamheden blijft de Dorpskerk gewoon in gebruik.

Hartelijk dank!
De Protestantse Gemeente Vorden wil alle inwoners en bedrijven in Vorden die hebben bijgedragen en de vrijwilligers die geholpen hebben bij de werving hartelijk bedanken voor hun steun.

Meer berichten