scholing op locatie
scholing op locatie (Foto: A. Kropveld)

Geef jij ook om de kinderen in Nepal?

Warnsveld - Arvid Kropveld is opgegroeid in Warnsveld en inmiddels al jaren als KNO arts werkzaam in Tilburg. Hiernaast heeft hij met succes een stichting opgezet om kinderen in Nepal te helpen.

Een goed gehoor is essentieel in de ontwikkeling van jonge kinderen. Maar dat is niet zo vanzelfsprekend voor kinderen in Nepal. In dit land heeft 25 procent van de kinderen een gehoorprobleem. Zij ondervinden daarvan de verstrekkende gevolgen; ze kunnen niet deelnemen aan onderwijs, waardoor ze minder kansen krijgen in de maatschappij en in de armoede belanden.

De stichting Kind en Oor, opgericht in 2016 door KNO-artsen, Arvid Kropveld & Tom Godthelp, komt op voor deze kinderen.

De stichting levert apparatuur en biedt scholing aan medewerkers van Nepalese basisscholen en ziekenhuizen.

Ze hebben er een gezondheidscentrum ingericht waar in 2017 een moderne KNO-onderzoeksunit is geplaats. Hier staat een team aan lokale medewerkers paraat, die door de KNO artsen zijn geschoold. Door deze medewerkers op te leiden voor onderzoek en kleine behandelingen van de oren kan al snel een groot gebied gescreend worden op het bestaan van oorproblemen. Systematisch worden alle scholen afgegaan, om zoveel mogelijk kinderen te bereiken en te helpen naar een betere toekomst.

Geef ook om deze kinderen. Stort uw bijdrage op NL88INGB 0007403 222 en bekijk de website www.kindenoor.nl voor meer informatie. Heeft u vragen, stel ze gerust via info@kindenoor.nl.

Meer berichten