Henk Hulshof neemt de eerste fles met zijn etiket in ontvangst, op de achtergrond het schilderij
Henk Hulshof neemt de eerste fles met zijn etiket in ontvangst, op de achtergrond het schilderij (Foto: Cor Huisman)

Henk Hulshof maakt etiket voor wijn IJsselpracht

Zutphen - Op donderdag 29 november hebben Job en Neeltje Huisman van wijnboerderij 't Heekenbroek de eerste fles wijn, voorzien van een gloednieuw etiket aangeboden aan Henk Hulshof van Galerie 1880.

Het begon met een spontane mail van Rick Hulshof met een voorstel om een kunstwerk van zijn vader Henk te gebruiken voor een etiket. Job en Neeltje namen de uitdaging aan en Henk ging aan de slag om een kunstwerk voor de wijn 'IJsselpracht' te schilderen.

Teis Albers ontwierp op basis van het kunstwerk het nieuwe etiket voor de IJsselpracht. "Wijn maken is een kunst op zichzelf en als het etiket er ook nog eens mooi uitziet, is de cirkel rond," vertelt Job Huisman. "IJsselpracht, een op hout gerijpte witte wijn met een stralende harmonie heeft nu ook een stralend nieuw etiket."

Om deze unieke samenwerking te vieren hebben de eigenaren van de wijnboerderij de eerste fles afgelopen donderdag op feestelijke wijze aangeboden aan Henk Hulshof.

Omdat het atelier van Henk, het kerkje in Laag-Keppel, op dit moment wordt verbouwd, werd de uitreiking gehouden bij galerie en kunstuitleen Kunst of Art in Zutphen, eveneens van de familie Hulshof.

Dat kwam eigenlijk heel mooi uit. Zo tussen de werken aan de muren en ook staand langs de wand, ging het vieren van deze wijn, en zijn etiket, steeds meer lijken op een heuse vernissage. Een in kunstenaarskringen bekend ritueel van het feestelijk afsluiten van de arbeid aan een kunstwerk onder het genot van een mooi glas. In dit geval was het mooie glas dus mede het kunstwerk zelf!

In het bijzijn van enkele genodigden kreeg Henk Hulshof de eerste fles en was er gelegenheid om het etiket en het schilderij te bewonderen en om de wijn te proeven. Het etiket zal voor meerdere wijnen van 't Heekenbroek gebruikt gaan worden.

Meer Info: www.heekenbroek.nl / www.kunstofart.nl.

Meer berichten