Uitreiking Vriendenprijs

Op 20 november wordt in het Vriendencafé de Vriendenkunstprijs uitgereikt. Een geldbedrag en een bronzen beeldje voor iemand die veel betekent voor de kunst in Zutphen in het algemeen en voor de Zutphense Musea in het bijzonder. De prijs wordt één maal per twee jaar uitgereikt. Als lid van de Vereniging Vrienden van Musea Zutphen kunt u daar bij zijn.

De ongeveer zevenhonderd leden van de Vereniging Vrienden Musea Zutphen supporten het Stedelijk Museum en het Museum Henriëtte Polak en bieden financiële steun voor de aankoop van kunst. Recent kochten zij een schilderij van de Amsterdamse kunstschilder Hilverdink, een afbeelding van de Berkel te Zutphen.

Als tegenprestatie hebben de Vrienden gratis toegang tot de Zutphense musea en kunnen zij deelnemen aan voor hen georganiseerde excursies, aan speciale Vriendenrondleidingen en aan de Vriendencafé s. Ook kunnen Vrienden tegen gereduceerd tarief deelnemen aan cursussen over kunst van de Vrije Academie en andere aanbieders.

Het lidmaatschap van de Vereniging Vrienden Zutphense Musea kost 22,50 euro per jaar, een duolidmaatschap 32,50 euro per jaar. Bij een aanmelding tijdens het laatste kwartaal hoeft voor de resterende periode van het jaar geen contributie te worden betaald.

Vriend worden kan via de website van de Vereniging Vrienden Musea Zutphen of aan de balie van de Musea aan het' s Gravenhof in Zutphen.

www.vriendenmuseazutphen.nl

Meer berichten