Weekendschool maakt kids wijs

Zutphen - Wat doet een burgemeester en hoe bedenkt een architect een gebouw? Vraag jij wel eens af hoe ze vroeger leefden? De Weekendschool maakt je wijzer en neemt je mee op excursies om al deze vragen te onderzoeken. In 12 zondagen per jaar ontdek je de wereld je heen.
Je kunt kennismaken op de voorlichtingsochten in de De Kaardebol op zondag 14 oktober om 11 uur. Vergeet niet jezelf op te geven.

,,Wij zijn een 'leerschool' voor de nieuwsgierige jongeren die in hun directe omgeving nog onvoldoende antwoorden vinde. De kunst van het vragen stellen maar ook een begrip van het verband zijn noodzakelijk om de kennis die je kunt vergaren binnen het onderwijs een plaats te geven. Daarom gaan wij op excursie en bezoeken we bedrijven, democratische instituten en uitoefenaars van ambachten", vertelt een woordvoerder over de praktijk.

De weekendschool gaat er vanuit dat kinderen gemotiveerd zijn om zich te ontwikkelen. ,,Dat gaat verder dan je best doen op school en huiswerk maken. Niet alle kinderen hebben de mogelijkheid in hun directe omgeving kennis te maken met beroepen en (werk)werelden die bij hen passen. De Weekendschool De WereldWijzer zorgt voor ontmoetingen die naast verbreding van de omgeving ook meer inzicht geeft in de wereld achter de schermen. Dit gebeurt op basis van de overtuiging dat zowel de kinderen als de professionals elkaar inspireren en van elkaar kunnen leren."

Locatie: Harenbergweg 1, Zutphen. www.weekendschooldewereldwijzer.nl

Meer berichten