Doorkijkje Archeologie in het Stedelijk Museum Zutphen
Doorkijkje Archeologie in het Stedelijk Museum Zutphen (Foto: Musea Zutphen)

Archeologiedagen Musea Zutphen en Erve Eme

Zutphen - De Nationale Archeologiedagen komen er weer aan! De Archeologiedagen op 12, 13 en 14 oktober 2018 brengen het verleden tot leven met activiteiten in de Musea Zutphen en Erve Eme. 

Op zaterdag 13 oktober kunnen schatgravers, bodemspitters en geschiedenisfanaten hun hart ophalen in het auditorium van de Musea Zutphen. Ontmoet de Zutphense archeologen en kom oog in oog te staan met de laatst gevonden bodemschatten. Je ziet ze deze dag live aan het werk en kunt ze het hemd van het lijf vragen. Toegang tot het auditorium is gratis.

In het auditorium van de Musea Zutphen geven vrijwilligers Archeologie vanaf 11.00 tot 14.45 uur verschillende demonstraties en uitleg over het restaureren van aardewerk objecten. Deze ochtend zijn ook twee studenten van Saxion Hogeschool Deventer aanwezig. Zij vertellen je alles over hun onderzoek naar de inventaris van de beerputten van de 18e-eeuwse burgemeesters van Zutphen, Optenoord en Opgelder, die in 1997 zijn opgegraven in de bouwput van het nieuwe stadhuis aan het ’s Gravenhof.

In de middag vanaf 15.00 uur geven de Zutphense archeologen mini colleges over uiteenlopende onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan de opgravingen aan de Halvemaanstraat, het archeologisch onderzoek in de Walburgiskerk en de magie van archeologie. Voor het hele programma en alle onderwerpen, zie www.museazutphen.nl

Kids kruipen in de huid van de archeoloog met de gratis speurtocht van het Stedelijk Museum Zutphen die hen met een echte scherf uit een archeologische opgraving op onderzoek stuurt in het museum. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis de musea in. Ontdek nog meer archeologische schatten in het museum.

Bij Erve Eme kun je op zaterdag 13 oktober en zondag 14 oktober bij de ‘opgraving’ komen graven naar archeologische schatten. Deze activiteit is voor kids tussen de 5 en 15 jaar. Deze dagen zijn archeologen aanwezig die je helpen en alles over de vondsten vertellen.

Meer berichten