Circus Lorelly in Vorden
Circus Lorelly in Vorden (Foto: Circus Lorelly)

Circus Lorelly terug in Vorden

Vorden - Direct na de vorige editie van Circus Lorelly in de herfst van 2017 besloot het circusduo Yoshi Berends en Lennart Schoppers het in 2018 te herhalen.

De editie was succesvol, maar je kan altijd blijven werken een verbetering. En daar gaan de heren voor. In samenwerking met diverse partners lukt het ze weer een hele week de parkeerplaats voor hotel Bakker om te toveren in een waar sprookje.

Van woensdag 24 tot en met zondag 28 oktober speelt het circusgezelschap dagelijks één of twee voorstellingen. De circustent wordt daarvoor opgebouwd en artiesten komen van Heine en ver naar Vorden afgereisd om hun opwachting te maken.

Bij Circus horen dieren; beweren de jonge ondernemers stellig; anders noemt men het variété. Bij ons hebben we de Friese paarden die het programma openen. Dit succesnummer, dat door heel Europa is gezien kenmerkt zich dat twee van deze grote dieren kunnen manoeuvreren in een relatief kleine piste. De piste is dan wel weer groot genoeg voor de drie borden collies die hun kunsten in Rock en Roll versie vertonen. Het enthousiasme straalt werkelijk van deze viervoeters af.

Daarnaast is er een keur aan acrobatiek en ander vermaak. Zo is miss Sendy uit Frankrijk afgereisd om te lenige capriolen uit te halen helemaal boven in de tent aan de zogenaamde ringtrapeze. Later ziet u haar terug als danseres op het strak gespannen staaldraad.

Natuurlijk ontbreken Berends en Schoppers zelf niet in de piste. Berends als dominante spreekstalmeester en Schoppers als dolkomische clown Frasco maken samen de voorstelling tot een compleet plaatje waar veel in gelachen zal worden.

Nieuwsgierig geworden? Deze herfstvakantie van 24 tot en met 28 oktober geeft het circus dagelijks voorstellingen aan de Dorpsstraat in Vorden tegenover hotel Bakker. Entreeprijzen zijn vriendelijk en er zijn kortingsbonnen verkrijgbaar in de winkels van Vorden en omgeving. Voor meer informatie en het reserveren van kaarten kan men terecht op de internetsite van het circus. www.circus-lorelly.nl

Meer berichten