Al tien jaar is Antoinette één van de gezichten van de KunstBus Vorden. Antoinette: "Ik dacht ik kijk het een jaartje aan." (foto: Feikje Breimer)
Al tien jaar is Antoinette één van de gezichten van de KunstBus Vorden. Antoinette: "Ik dacht ik kijk het een jaartje aan." (foto: Feikje Breimer) (Foto: Feikje Breimer)

Samen op stap met de KunstBus

"Zodra je in de kunstbus stapt ben je samen op stap. Toen ik tien jaar geleden voor het eerst hielp met de organisatie dacht ik dit een jaartje te doen. Inmiddels vieren we ons tienjarig jubileum en ga ik nog steeds graag mee."

Vorden- Geen gedoe met parkeren, de weg zoeken of alleen op pad moeten. Wie graag naar het theater wil of een museum bezoekt kan mee met de KunstBus Vorden. Vrijwilligers plannen ieder jaar een bijzondere reeks voorstellingen en een museumbezoek in de omgeving.

Geen leeftijdsgrens

Antoinette Timmer (79) is kunsthistoricus en reisde de allereerste keer al mee. Was er tien jaar geleden nog een leeftijdsgrens, inmiddels mag iedereen die dat graag wil mee met de KunstBus uit Vorden. Antoinette: "Je gaat niet zo snel in je uppie naar de schouwburg. In de pauze staat iedereen te kletsen en dan sta je daar alleen. Met z'n allen in de bus maakt dan een groot verschil. Veel ouderen maken graag gebruik van de KunstBus omdat ze liever niet 's avonds in het donker rijden. Dat is nu allemaal geregeld. Aangezien er geen leeftijdsgrens is kun je een kleinkind meenemen of gezellig met de hele straat meegaan."

Antoinette heeft mappen vol administratie op tafel liggen. De folders van seizoen 2018-2019 liggen bovenop de stapel. Dankzij de jubileumbijdrage van kringloopwinkel De Werf start het jubileumprogramma op 1 oktober met een bijzondere dagtocht naar het archeologisch park in Xanten. Antoinette: "Burgemeester Marianne Besselink zwaait ons voor de gelegenheid uit. Bij een bezoek aan musea houden we er altijd rekening mee dat we een locatie bezoeken waar je ook naar buiten kunt gaan. We zijn al eens naar het Kröller Möllermuseum op de Hoge Veluwe geweest. De opera is ook altijd een grote hit, daar krijg je de bus wel mee vol."

Op donderdag 10 januari 2019 gaat de KunstBus naar Verdi's opera Aïda in theater Amphion in Doetinchem. Verder staan het Scapino Ballet, Tineke Schouten en de musical 'Op hoop van zegen' op het programma.

Meer berichten