Verkoop kavels De Commanderij in Brummen gestart

Brummen – Donderdagmiddag 27 september is de officiële verkoop van tien riante kavels voor het project De Commanderij in nieuwbouwwijk De Elzenbos in Brummen begonnen. Wethouder Margriet Wartena verrichtte samen met Harry Sentker van Landerijenbureau Kromhof-Pullen een korte openingshandeling.

Nieuwbouwwijk Elzenbos bestaat uit 3 delen. Buiten de nieuwe woningen en een nieuwe basisschool in de deelgebieden 1 en 2, komen er ook een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking en 3 groenzones (waaronder het voedselbos). In deelgebied 3 ligt het project De Commanderij. Dat bestaat uit 10 riante kavels van ongeveer 2.500 m² per kavel waarop ruime woningen van circa 15 meter diep gebouwd mogen worden. Dit deelgebied wordt globaal omsloten door de Elzenbosweg in het noorden, de Provinciale weg N348 aan de oostkant, de Oude Brummense Beek aan de westzijde en de bestaande meidoornhaag in het zuiden.

Wethouder Margriet Wartena, verantwoordelijk voor Ruimtelijke Ordening: "De Commanderij wordt gekenmerkt door veel groen en een ruime inrichting. Ook het water van de Oude Brummensebeek neemt een belangrijke plaats in. Daarnaast is rust een sleutelwoord in het plan: geen doorgaand verkeer en autoluw. Hierdoor is de wijk ook aantrekkelijk voor gezinnen met jonge kinderen. De woningen die op de Commanderij gebouwd worden, sluiten uitstekend aan bij de groene kwaliteiten van de gemeente Brummen."

Landerijenbureau Kromhof-Pullen heeft de kavels in portefeuille. Voor informatie over het verkoopproject kunnen belangstellenden vanaf donderdag 27 september terecht op de speciale website www.decommanderij.nl.

Meer berichten