Fluisteren en luisteren
Fluisteren en luisteren (Foto: J. Wilmar)

Uw levensverhaal pakkend op papier

Warnsveld - 'Mama, wat is het aller stoutste dat je ooit gedaan hebt?' Uitgerekend als het tijd is om te gaan slapen komen de vragen en de verhalen. Nog niet zo eenvoudig om één, twee, drie boeiende verhalen op te hoesten, maar met hulp van schrijfdocent Jolien Wilmar, vloeien de verhalen in geuren en kleuren uit uw pen.

Tijdens de biografische schrijfcursus, die deze week van start gaat, worden elke week nieuwe invalshoeken gekozen om fragmenten uit de eigen biografie naar boven te halen. Angst voor een leeg vel papier hoeft u niet te hebben want de opdrachten zijn zo opgebouwd dat u vanzelf bij uw herinneringen komt en dat u ze ook nog op papier krijgt zonder tijdens het schrijven steeds te denken: 'Is dit wel interessant? Kan ik dat niet beter anders zeggen? Klinkt het eigenlijk niet raar?' U leert de schrijfstroom te pakken te krijgen en u ervaart het plezier van het delen van elkaars verhalen.

Er wordt gewerkt in een kleine groep, maximaal 7 cursisten, waardoor veiligheid en voldoende aandacht gegarandeerd wordt.

Schrijven over het eigen leven is een ingewikkelde en veelomvattende klus, daarom werkt het zo goed om niet in één keer het hele leven te willen omvatten, maar via originele invalshoeken bijzondere of belangrijke momenten te benaderen. Net als bij het leggen van een puzzel, wordt door het toevoegen van kleine stukjes, het beeld van het geheel langzaam maar zeker zichtbaar. De korte verhalen die per bijeenkomst tot stand komen, weerspiegelen als caleidoscopische vlakken het levensverhaal.

Iedere bijeenkomst is er aandacht voor schrijftechniek, waardoor uw verhalen beeldend en zintuigelijk worden. U krijgt de tijd om in deze schrijfcursus op zoek te gaan naar de belangrijkste thema's uit uw leven en u te verwonderen over de complexiteit en de schoonheid van het menszijn.

De bijeenkomsten zijn om de week, dus twee keer per maand en vinden plaats op de Boslaan 6 in Warnsveld. De cursus start op vrijdagochtend 14 september.

Voor meer informatie, zie www.hetlevensverhaal.com of neem contact op met Jolien Wilmar 06-17130896

Meer berichten