Kunstenaar Rosemin Hendriks bij haar werk. Foto: Rosemin Hendriks
Kunstenaar Rosemin Hendriks bij haar werk. Foto: Rosemin Hendriks (Foto: Rosemin Hendriks)

Rondleiding door kunstenaar Rosemin Hendriks in Museum Henriette Polak

Zutphen - Op zondag 16 september geeft kunstenaar Rosemin Hendriks in Museum Henriette Polak twee keer een rondleiding bij haar eigen werk dat te zien is in de tentoonstelling Onalledaags. Tijdens de rondleidingen vertelt Hendriks over haar techniek, materiaalgebruik en inspiratie. Ze is bekend vanwege haar zelfportretten die geen zelfportretten zijn. Vanzelfsprekend is er uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen.

Rondleidingen
In de tentoonstelling Onalledaags laat Hendriks haar proces door de jaren heen zien. Uniek is dat haar allereerste portret te zien is. Hendriks: ‘’In deze tentoonstelling hang een van mijn eerste echte tekeningen. Nog gemaakt op de Ateliers in Amsterdam zo’n vijfentwintig jaar geleden. Ik herinner mij het gevoel dat ik hier ‘iets’ te pakken had waar ik blij mee was. Het is een bepalende tekening geweest in mijn ontwikkeling.’’ In de loop der jaren ontwikkelt het werk van Hendriks zich sterk. Het blijft hetzelfde onderwerp – zelfportretten die geen zelfportretten zijn – maar getekend vanuit een andere invalshoek. Hendriks: ‘’In de loop der jaren is mijn werk voller en donkerder geworden. In het begin waren het vooral lijnen. Langzaam zijn er meer patronen, ritmes en weerspiegelingen in gekomen: ogen als schelpen, monden als begoniabladen, wenkbrauwen als kabeltouwen. Dat zie ik om me heen. Ik houd meer en meer van de natuur, dit verwerk ik in mijn tekeningen.’’

De eerste rondleiding is van 14.00 tot 15.00 uur in Museum Henriette Polak. De tweede rondleiding start om 15.30 uur. Per rondleiding zijn slechts een aantal plekken beschikbaar, aanmelding is daarom noodzakelijk. Zie www.museazutphen.nl voor meer informatie en aanmelden.

Meer berichten