Niemand in de stad
Niemand in de stad (Foto: Luxor Zutphen)

Nederlandse filmnacht in Luxor

Zutphen - Tijdens de derde Nederlandse Filmnacht op vrijdag 28 september presenteren tien filmtheaters in verschillende steden in het land, waaronder Luxor Zutphen, een speciale vertoning van Niemand in de stad van regisseur Michiel van Erp. Het speelfilmdebuut van de documentairemaker en tv-serieregisseur is tevens de openingsfilm van Nederlands Filmfestival 2018.

Niemand in de stad, naar de roman van Philip Huff, verhaalt over drie jonge vrienden die met vallen en opstaan volwassen worden tijdens hun studententijd in Amsterdam. Een plotselinge dood binnen de vriendengroep zet daarbij alles op scherp. In deze turbulente periode proberen de jongeren los te komen van hun ouders en achtergrond, ervaren ze wat de betekenis is van vriendschap en ontdekken ze wie ze werkelijk zijn.

De Nederlandse Filmnacht brengt de Nederlandse arthouse cinema dichter bij een jong publiek in de leeftijd van 18 tot 35 jaar. De nacht is een initiatief van het Nederlands Filmtheater Overleg en wordt georganiseerd door Eye Filmmuseum, Nederlands Filmfonds, Nederlands Film Festival, September Film en de deelnemende filmtheaters.

Het café van Luxor wordt voor deze gelegenheid omgebouwd tot studentensociëteit annex cocktailbar. Kaartjes aan de kassa van Luxor of via www.luxorzutphen.nl

Meer berichten