vrijwilliger en oudere tijdens Nationale Ouderendag 2017
vrijwilliger en oudere tijdens Nationale Ouderendag 2017 (Foto: mijzelf)

Oproep: nog wensvervullers nodig voor Nationale Ouderendag

Zutphen - Op 5 oktober is het Nationale Ouderendag. Ruim zestig ouderen uit Zutphen en Warnsveld hebben de afgelopen twee maanden een hartenwens ingediend. Men zoekt nog twintig vrijwilligers om alle wensen te kunnen vervullen.

Hartenwensen

Al vele wensen zijn geregeld. Zo stelt TCR-tours een bus beschikbaar voor een uitje van ouderen en gaat een meneer een duo-sprong maken op vliegveld Teuge.

Men zoekt onder andere nog begeleiders voor een echtpaar dat een gratis dagje Thermen Bussloo krijgt, voor een ritje in een cabriolet, voor een dagje vissen, een bezoek aan het Dolfinarium, een rondleiding in kasteel Rosendael, naar het strand in Callantsoog en een bezoek aan het museum in Zutphen. De wensen die nog open staan zijn in te zien op www.zutphen.nationaleouderendag.nl. Kies daar één van de wensen en schrijf je direct in!

Rol vrijwilliger

De vrijwilliger begeleidt de oudere bij het vervullen van de wens. Van deur-tot-deur, dus de vrijwilliger zorgt ook voor het vervoer. De organisatie zorgt ervoor dat alles is geregeld op de plaats van bestemming. Als er speciaal vervoer nodig is, regelen we dat ook. De kosten van de wens, zoals toegangskaarten of consumpties, worden meestal betaald door sponsors. De reiskosten zijn voor rekening van de vrijwilliger, tenzij dat een probleem is. Dan zoekt de organisatie naar een oplossing. De wens wordt vervuld op vrijdag 5 oktober. Als dat om een of andere reden niet kan, wordt een andere dag afgesproken. Voor vragen neem je contact op via zutphen-ouderendag@ouderenfonds.nl of (0575) 820 228. De Nationale Ouderendag Zutphen wordt georganiseerd door de Stadsonderneming Zutphen in samenwerking met het Odensehuis.

Meer berichten