ingemaakte producten
ingemaakte producten (Foto: Derk Huizinga)

Workshops om je eigen wintervoorraad te maken

Vorden - De herfst is de tijd dat dieren hun eigen wintervoorraad aanleggen. Zo verzamelen eekhoorns eikels en noten om in de winter van te kunnen eten. Maar mensen kunnen dat natuurlijk ook.

Restaurant De Keuken van Hackfort in Vorden biedt daarom in samenwerking met moestuin medewerker Derk Huizinga diverse workshops aan, waarin je leert om groente te wecken of van fruit heerlijke dranken te maken. Hoe je groente kunt fermenteren, maar ook hoe je groente en fruit kunt verwerken tot siroop, chutney of zoetzuur.

Nieuw is de workshop 'Wie wat bewaart, heeft wat', over allerlei bewaartechnieken. Daarin leren de deelnemers onder meer om groente te wecken, vruchten te konfijten of fruit op alcohol te zetten.

De workshops vinden telkens plaats rond etenstijd, van 18.00 – 20.30 uur. Tussendoor serveert het restaurant namelijk kleine bijpassende gerechtjes, zodat de deelnemers geïnspireerd worden om alles wat ze maken te combineren tot bijzondere gerechten. Deelnemers krijgen verder de nodige uitleg, kunnen genieten van proeverijen en iedereen gaat aan de slag om zijn eigen lekkernijen te maken.

De workshops zijn gepland op de volgende data:

Dinsdag 18 september         Wie wat bewaart heeft wat

Donderdag 20 september Heerlijk fris zoetzuur maken van allerlei groentes

Dinsdag 9 oktober                 Ontdek de vele smaken van chutneys

Donderdag 11 oktober         Wie van zuurkool houdt, houdt ook van fermenteren

Meer informatie en aanmelden kan via www.keukenvanhackfort.nl.

Meer berichten