Kom in beweging tijdens de Nationale Sportweek 2018

Brummen/ Eerbeek – Tijdens de Nationale Sportweek kan iedereen in de gemeente Brummen, jong én oud, deelnemen aan uiteenlopende activiteiten. De Stichting Sportkompas heeft samen met een groot aantal (sport)organisaties en verenigingen een uitgebreid en gevarieerd programma tot stand gebracht. Een uitstekende gelegenheid om vrijblijvend een sport of activiteit uit te proberen en te onderzoeken of deze bij u past.

De vijftiende Nationale Sportweek vindt plaats van 15 tot en met 29 september. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. De gemeente Brummen doet daaraan actief mee. Een groot aantal verenigingen heeft enthousiast gereageerd op de oproep van Stichting Sportkompas om een activiteit tijdens de Nationale Sportweek te organiseren. Alle deelnemers en activiteiten zijn te vinden op de website www.stichtingsportkompas.nl. Daar is een overzichtelijk schema te vinden met alle activiteiten die bij u in de buurt plaatsvinden.

Veel en uiteenlopend
Aan de meeste activiteiten die worden georganiseerd kunt u gratis deelnemen! Ook worden er enkele activiteiten georganiseerd voor specifieke doelgroepen. Denk aan een sportcafé-bijeenkomst in De Bhoele waarvoor alle sportverenigingen zijn uitgenodigd. Of een netwerkbijeenkomst voor professionals die actief zijn op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Verder worden er fietstochten georganiseerd en op werkdagen kunt u deelnemen aan het beweegprogramma BrummenBeweegt.

Maar er is meer, zoals een yoga-activiteit, het sportontbijt of aquagym. Voor kinderen zijn er ook speciale activiteiten, waaronder een kidsrun (hardloopwedstrijd), lasergamen, Sport on Wheels, zwemmen en een leuke spelmiddag.

Gezondheid
Tijdens de Nationale Sportweek willen we dat iedereen in Nederland gaat genieten van sport en beweging. Dit geldt niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen en ouderen in onze samenleving. Regelmatige lichaamsbeweging bij volwassenen en ouderen heeft een gunstig effect en verlaagt het risico op chronische ziekten. Denk daarbij aan hart- en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk en depressieve symptomen. Door regelmatig te bewegen neemt bij oudere mensen ook het risico op botbreuken af en verbetert de spierkracht.

Organisatie door Sportkompas
De organisatie van de Nationale Sportweek in onze gemeente ligt is in handen van de afdeling Sportservice van de Stichting Sportkompas. Deze stichting is sinds 1 februari dit jaar actief en zet zich in om sporten, bewegen en ontmoeten in onze gemeente voor iedereen toegankelijk te maken. Voor vragen over de Nationale Sportweek kunt u terecht bij de medewerkers van Stichting Sportkompas. Zij zijn telefonisch te bereiken via (0313) 65 11 80 of het mailadres sportservice@stichtingsportkompas.nl.

Meer berichten