De Detmers kazerne is voor iedereen te bezoeken. Foto: S. van Dijk
De Detmers kazerne is voor iedereen te bezoeken. Foto: S. van Dijk (Foto: )

'Jong of oud, dat maakt geen verschil' : Veteranen ontmoetingscentrum

EEFDE - Op de voormalige Detmerskazerne in Eefde is het Veteranen Ontmoetingscentrum gevestigd, waarbij veteranen, ex- of actief dienende militairen en thuisfront elkaar in huiselijke sfeer kunnen ontmoeten.

''Jong of oud, dat maakt hier geen verschil. Belangrijk is vooral het gevoel van saamhorigheid, kameraadschap en erkenning'', aldus Serge. Serge en zijn vrouw, runnen dan ook met liefde dit ontmoetingscentrum. Een bijzondere plek is de voormalige officiersmess. Beiden zijn zelf Bosniëveteraan (SFOR & IFOR) en weten dan ook als geen ander zich te verplaatsen in wat er speelt bij een veteraan en of (ex-) militair. Ondersteund door tal van vrijwilligers zorgen zij dat er een 'warm huis' is en zonodig een luisterend oor.

Zo worden er filmavonden gehouden en kan er om de drie maanden genoten worden van een 'blauwe hap'.

Alsof Serge naast zijn reguliere baan als service monteur en beheerder het nog niet druk genoeg heeft, is hij ook werkzaam als reservist (Delta) bij de Echo compagnie 20 Natresbataljon. Deze militaire achtergrond zorgt er mede voor dat naast ontmoetingscentrum er een waar museum met vele bezienswaardigheden is ontstaan.

Een bezoek aan het Veteranen Ontmoetingscentrum is volgens Serge dan ook voor iedereen de moeite waard.

Meer informatie staat op de website

www.veteraneninstituut.nl

Meer berichten