Wensvervullers voor Nationale Ouderendag

Zutphen - Op 5 oktober is het Nationale Ouderendag. Ruim vijftig ouderen uit Zutphen en Warnsveld hebben de afgelopen twee maanden een hartenwens ingediend. Vrijwilligers kunnen zich nu aanmelden om de wensen te vervullen.

Er zijn mooie, grappige, bijzondere en gewone wensen ingediend. Een meneer die graag naar musical de Lion King wil, een mevrouw wil naar museum Villa Mondriaan, dierbare herinneringen ophalen op het strand van Callantsoog, een tochtje met de fluisterboot, een rondrit in een Cabriolet, bootvissen op de Waddenzee, naar het Mosterdmuseum in Doesburg, een rondleiding door kasteel Rosendael. Zo maar een greep uit de vele wensen. 

Wensvervullers gevraagd
Vrijwilligers kunnen zich nu aanmelden. De vrijwilliger begeleidt de oudere bij het vervullen van de wens. Van deur-tot-deur, dus de vrijwilliger zorgt ook voor het vervoer. De organisatie zorgt ervoor dat alles is geregeld op de plek van bestemming. Als er speciaal vervoer nodig is, regelen we dat ook. Alle wensen zijn in te zien op www.zutphen.nationaleouderendag.nl. Kies daar één van de wensen en schrijf je direct in. Daarna neemt de organisatie contact met je op. De kosten van de wens, zoals toegangskaarten of consumpties, worden meestal betaald door sponsors. De reiskosten zijn voor rekening van de vrijwilliger, tenzij dat een probleem is. Dan zoekt de organisatie naar een oplossing. De wens wordt vervuld op vrijdag 5 oktober. Als dat om een of andere reden niet kan, wordt een andere dag afgesproken. Voor vragen neem je contact op via zutphen-ouderendag@ouderenfonds.nl of (0575) 820 228. 

De ervaring leert dat de Nationale Ouderendag ook voor de vrijwilliger een bijzondere dag is. Met name de ontmoeting tussen een vaak alleen wonende oudere en een jongere vrijwilliger is mooi. Soms blijven mensen elkaar daarna nog zien. De Nationale Ouderendag Zutphen wordt georganiseerd door de Stadsonderneming Zutphen in samenwerking met het Odensehuis. 
 

Meer berichten