binnenkant van de bundel
binnenkant van de bundel (Foto: Alfons Nederkoorn)

Presentatie nieuwe gedichten over Zutphen

Zutphen - Een dichtbundel met dromerige gedichten en bijpassende foto’s over Zutphen is geschreven en gefotografeerd door Alfons Nederkoorn. Een bijzonder project waarbij Alfons de stad laat zien in woorden en dromerige beelden. De bundel laat je de stad op een nieuwe manier beleven en laat je stilstaan bij natuurschoon en vergezichten.

Op 19 augustus vindt er een stadswandeling plaats, waarbij de dichtbundel met fotografie wordt gepresenteerd. Daarnaast is de bundel verkrijgbaar in de verschillende boekhandels in Zutphen en bij de plaatselijke VVV. Verder is die te bestellen bij de auteur zelf of via uitgeverij Kokon.

Over de auteur: Alfons Nederkoorn (1949) leeft en woont in Zutphen sinds 1998.

De liefde voor deze eeuwenoude stad is in die jaren ontstaan. In heel zijn wezen ademt Zutphen de grandeur van een eeuwenlange geschiedenis van voornaamheid en handel. Een Hanzestad gelegen aan de IJssel die met zijn torenspitsen van verre zichtbaar is.

De bundel is een mijmering over vroeger en nu van een stad die leeft en bloeit. Vanuit zijn achtergrond als wijsgerig socioloog is Alfons Nederkoorn iemand die waarneemt en ondergaat. En aan dit proeven van
de wereld probeert woorden te vinden die het moment verstillen.

Stuur bij interesse van de bundel of de stadswandeling een e-mail naar: alfonsnederkoorn@gmail.com

Titel: Zutphen, op een dromerige dag mijmerend verlangend zacht!

De prijs van het boek is €12,50 (incl.verzendkosten).

ISBN 978-90-818655-7-9

Meer berichten