De Bioakker als Woestijn, waarin net de druppelslangen gelegd zijn.
De Bioakker als Woestijn, waarin net de druppelslangen gelegd zijn. (Foto: Jan van Arragon)

Bio-akker start crowdfundingactie om extreme droogte te overbruggen

Zutphen - Op dit moment wordt het voortbestaan van veel agrarische bedrijven in gevaar gebracht door de extreme droogte. Elke boer zal een modus moeten vinden om dit te overleven.

Bio-akker komt met een eigen actie om de geweldige opbrengstderving te ondervangen, tot tevredenheid van zowel teler als klant: betaal je voedsel alvast vooruit door de aankoop van een droogtecertificaat en werk mee aan een duurzame voedselproductie. Met andere woorden: reserveer nu je voedsel voor straks.

Tegenprestatie voor certificaatbezitters: excursie en uitleg op de akker van Bio-akker. Welke oplossingen heeft Bio-akker bedacht om zulke catastrofen het hoofd te bieden? Je krijgt interessante informatie, ‘in’ én ‘out of the box’! Bereid je voor op de toekomst door nu te handelen. Hoe gaat Bioakker te werk met een efficiënte en vooral duurzame oplossing?

Meld je aan voor de excursie door een certificaat te kopen.

Informatie over het certificaat

Vanaf deze week start Bio-akker met de uitgifte op de markt in Zutphen (op donderdag en op zaterdag). Je kunt ook een aanvraag indienen via Jan@bioakker.nl.

Doel: met de certificaatbedragen kan Bio-akker de financiële strop van de huidige extreme droogte overbruggen. De bezitter van een certificaat raakt betrokken en wordt in de praktijk voorgelicht tijdens excursies over hoe Bio-akker met deze natuurlijke tegenslag omgaat.

Uitleg: je kunt op de markt in Zutphen bij de kraam van Bio-akker een certificaat van 50 euro kopen. In 2019 kan je vervolgens vanaf 1 mei groente bij Bio-akker betalen met het tegoed dat op het certificaat (nog) staat. Het aankoopbedrag wordt telkens van het certificaatbedrag afgetrokken. Eind 2019 lopen de certificaten af.

Meer berichten