foto beeld Boeddha Sakyamuni in Dzogchen tempel, Dhondenling, Zuid-India
foto beeld Boeddha Sakyamuni in Dzogchen tempel, Dhondenling, Zuid-India (Foto: Shenpen International)

Start nieuwe meditatiegroep in Dat Bolwerck Zutphen

Zutphen - Zutphen heeft een rijke traditie op het gebied van meditatie en yoga. Ook voor de basiscursus Tibetaans Boeddhistische meditatie was de aflopen 2 jaar veel belangstelling. Vandaar dat Shenpen Zutphen start met een nieuwe groep. Ook dit jaar in de verstilde en mooie locatie van Dat Bolwerck op de Zaadmarkt 112 in Zutphen.

Op maandagavond 3 september begint een nieuwe groep voor de cursus Tibetaans Boeddhistische meditatie. Onderzoek wijst uit dat door meditatie de geest en ook de hersenen dusdanig veranderen dat we innerlijke rust kunnen ervaren. De eeuwenoude Dzogchen meditatie maakt het mogelijk om in deze stressvolle tijd lichaam en geest te laten rusten.

Deze toegankelijke vorm van meditatie komt voort uit de zogenaamde Tibetaanse Dzogchen traditie. Lama de 7e Dzogchen Rinpoche heeft speciaal voor het westen deze cursus ontwikkelt.

Enkele van zijn studenten hebben de initiatie en bekrachtiging ontvangen om de cursus in Zutphen te geven. De opbrengst van de cursus gaat naar de bouw van een school voor Tibetaanse kinderen in de vluchtelingen nederzetting Dhondeling, zuid India.

Tijdens de Introductiecursus van acht weken leren de deelnemers met diverse meditatie-oefeningen om de geest meer te focussen. Na deze introductie is er een vervolgcursus van tweemaal tien weken waarin ook gewerkt wordt met visualisaties en mantra’s. Uiteindelijk beoefenen de deelnemers de Dzogchen meditatie. Door deze opbouw leren deelnemers innerlijke rust te ervaren en de geest te richten.

De introductiecursus Tibetaans Boeddhistische meditatie is maandag 3 september t/m 22 oktober van 19.30 - 20.30 uur. Op 29 oktober en 5 november kunnen eventuele gemiste lessen worden ingehaald.

Kosten: 75 euro voor de eerste 8 lessen.

Voor meer informatie en aanmelden: 06 295 754 18 of shenpen@xs4all.nl.

Kijk ook op www.shenpennederland.org/studie-en-beoefening

Meer berichten