Chanti met Jordi Jolink van banketbakkerij Jolink, één van de bedrijven die het Rondje Zutphen bezoekt. (foto: Feikje Breimer)
Chanti met Jordi Jolink van banketbakkerij Jolink, één van de bedrijven die het Rondje Zutphen bezoekt. (foto: Feikje Breimer) (Foto: Feikje Breimer)

Rondje Zutphen voor ondernemers: 'Een snuf inspiratie en een likje ijs'

"Ondernemers moeten er iets aan hebben anders heeft netwerken helemaal geen zin. Onze netwerkbijeenkomsten hebben altijd een programma op een verrassende locatie. Voor ons Rondje Zutphen zijn het er trouwens zeven."

Zutphen- Chanti Janssen begon zeven jaar geleden met haar netwerkorganisatie Ondernemers in Bedrijf. Ze stelde een agenda op en bezocht ondernemers stuk voor stuk met de vraag of ze wilden deelnemen. Inmiddels is haar bedrijf in dertien regio's actief, heeft het zeven medewerkers en zijn er 2400 ondernemers lid.

"Als kind was ik al geïnteresseerd in bedrijven en bezocht ik trouw met mijn vader Roefeldagen om een kijkje in de keuken te nemen. Ik heb gewerkt bij een dierenarts, in een lunchroom en tijdens mijn werk op een golfbaan bleek ik uitzonderlijk golftalent te hebben. Zodoende heb ik de Johan Cruijf Academie in Amsterdam gevolgd. Ondernemerschap heeft veel overeenkomsten met topsport; doorzettingsvermogen, weten wat je wil en perfectionisme. De netwerkbijeenkomsten die we met Ondernemers in bedrijf organiseren zijn gezellig, informeel en effectief. De sfeer is goed, we zijn heel toegankelijk. Wie voor het eerst komt wordt direct opgenomen. Maar uiteindelijk gaat het er om dat ondernemers tijdens de bijeenkomsten hun kennis delen, inspiratie opdoen, omzet genereren en samenwerken. Iedere bijeenkomst heeft een programma met een verbindend element. Ik haal niets uit een boekje maar we bedenken zelf manieren hoe we de ondernemers met elkaar in gesprek laten komen. Dat kan in de vorm van speeddaten of door middel van een memory-spel. Ik heb ook wel eens een kinderpanel gevraagd om ondernemers vragen te stellen over hun werk."

Van haar dertiende tot haar vijftiende had Chanti leukemie en vocht ze voor haar leven. Toen ze op een gegeven moment niet meer kon lopen dacht ze dat ze zou overlijden. Het heeft invloed op hoe ze nu in het leven staat. "Ik hou mij niet graag bezig met geneuzel en ik pieker ook nooit. Ik heb geen tijd voor trivialiteiten. Daarom organiseer ik geen aangeklede borrel maar zorg ervoor dat je met elkaar iets zinvols bespreekt. Ik loop ook gerust langs de tafeltjes om ervoor te zorgen dat niet steeds dezelfde persoon het hoogste woord voert. Alles met humor natuurlijk! Met een lach krijg je veel voor elkaar. Op 18 september kunnen ook niet-leden zich inschrijven voor het rondje Zutphen. We bezoeken van 17.00 tot 21.30 uur zeven heel diverse bedrijven. Dat varieert van het makelaarsbedrijf van Sonja van der Chijs tot schilderes Caroline van de Sigtenhorst aan de Boompjeswal. Jordi Jolink is derde generatie banketbakker bij familiebedrijf Jolink en laat de ondernemers die avond zien op welke manier hij sinds vorig jaar ambachtelijk ijs maakt. Iedereen krijgt de dag van tevoren een deelnemerslijst, zo weet je wie er zijn.

ondernemersinbedrijf.nl

Meer berichten