Dorpsfeest Warnsveld met regionale toppers

Warnsveld - Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 augustus wordt het dorpsfeest in Warnsveld gehouden. Drie dagen lang is het feest aan de Rijksstraatweg waarbij de toegang voor iedereen gratis is. Een vol programma met voor ieder wat wils.

Vrijdag 17 augustus start de kermis om 13:00 uur. Om 19:00 uur gaat dan ook de feesttent open, alwaar men alvast terecht kan voor een drankje. Rond 19:45 uur speelt dan de eerste band van het dorpsfeest namelijk NYB, een knallende rockband uit de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Nog maar kort bij elkaar, maar wel bestaande uit een aantal gelouwerde muzikanten. Tegen tienen is het dan tijd voor Status Quotes. Hun naam verraadt het al, een rasechte Status Quo tributeband. De band beperkt zich tot het repertoire van voor 1980, de tijd van de "Frantic Four", voor velen dé Status Quo line-up.

Zaterdag 18 augustus is een dag die echt in het teken staat voor de hele familie. Er wordt al om 9:00 uur begonnen met de rommelmarkt en de kermis start al om 11:00 uur. Vanaf 12:00 uur is er zelfs een speciaal kinderprogramma met onder meer de regionaal populaire Nikki de Ballonnenclown, een koe waarbij kinderen hun eigen limonade kunnen melken, een showbeer, DJ Appie met een heuse kinderdisco en kinderen kunnen op de foto met hun favoriete animatiefiguren.

Om 17:00 uur zal de rommelmarkt eindigen, maar niet getreurd, de feesttent stopt nog lang niet. Wat heet, al om 15:30 uur starten hier de local heroes Trailer Trash Tremblers hun show. Onvervalste Southern Rock met een dikke Redneck-knipoog is wat deze heren brengen.

We blijven in de regio, want om 19:00 uur start coverband Off Course hun show in de feesttent. Christine en 'haar' mannen wisten al menig café, zaal of feesttent in de regio op zijn kop te zetten en dat zal vanavond niet anders zijn. Verwacht klassiekers om op te dansen en mee te zingen vanaf de jaren '60 tot nu. Deze feestavond wordt rond 21:15 uur spetterend afgesloten door Groove on the Roof. Een heleboel soul, een vleugje disco en altijd funky. Een geoliede machine die met elke locatie uit de voeten kan. Bekende en minder bekende nummers wisselen elkaar af.

Zondag 19 augustus zal de boeken ingaan als de Dolle Zondag van het Dorpsfeest Warnsveld. Om 10:00 uur start er een brocante markt aan de oude kern van de Rijksstraatweg en deze duurt tot 17:00 uur. Tegelijkertijd start ook de kermis.

Om 12:00 uur begint er in de feesttent een muzikale bingo onder leiding van Rose Murphy. Tijdens het dorpsfeest in Warnsveld komt de Dragpalace Muzikale Bingoshow met een spektaculaire XXL-editie. De Muzikale bingo werkt niet met saaie bingoballen en getallen, maar krijg je de leukste hits te horen. Staat de titel van het muziekfragment op de bingokaart? Dan kruis je deze aan. En meezingen mag uiteraard. Er zijn ook leuke prijzen te winnen. De muzikale bingoshow wordt zoals eerder gemeld, gepresenteerd door Rose Murphy en ze wordt vergezeld door haar Dragpalace dansers. Dus haal de discokleding maar uit de kast en kom naar de feesttent in Warnsveld.

Direct na het einde van deze muzikale bingo, zo rond 14:00 uur, zullen zangeressen Hermien en Silvia Swart het Warnsveldse publiek trakteren op een Nederlandstalige middag. Smartlappen, meezingers, een heuse polonaise, alles is mogelijk met deze twee nachtegaaltjes die apart van elkaar zullen optreden. Tegen 16:30 uur zal Chick and the Roosters acte de presence geven op het Dorpsfeest. Onvervalste rock 'n roll zoals deze eind jaren '50 en begin jaren '60 vertolkt werd door supersterren als Little Richard, Chuck Berry en natuurlijk Elvis Presley, maar dan wel anno 2018.

Om 19:00 uur is het tijd voor de laatste act in de feesttent van het Dorpsfeest en dat is Loos Alarm. De enige Nederpopband met het ultieme Vrienden van- gevoel. Waarom? Omdat de bandleden van Loos Alarm al maten zijn vanaf de basisschool. Dát merk je op het podium! De vijf vrienden zetten een steengoede show neer met de beste liedjes van The Scene, van Dik Hout, Bløf, de Dijk, André Hazes en ga zo maar door.

Alle informatie over het Dorpsfeest is terug te vinden op www.dorpsfeesten-warnsveld.nl alwaar men zich ook in kan schrijven voor de rommelmarkt, de brocante markt of alvast bingokaarten kan kopen voor de muzikale bingo van zondagmiddag.

Meer berichten