Foto: Alexander Hettema

Alexander Hettema fotografeert Zutphense kelders

Zutphen - Kunstfotograaf Alexander Hettema is in 2016 gestart met het fotograferen van verborgen schatten in Zutphen. Hiervoor heeft hij zich gericht op 1 van de beste bewaarde geheimen van deze plaats. Namelijk de pracht die onder deze stad verscholen ligt in de vorm van de vele schitterende kelders die Zutphen rijk is.

Hierbij wordt niet gedoeld op de inhoud van deze kelders, maar op de kelders zelf. Zonder meer zijn dit architectonische hoogstandjes te noemen en vol bewondering als wel verwondering fotografeert kunstfotograaf Hettema deze, aan het oog ontrokken, meesterwerken van handvaardigheid.

In 2017 heeft hij een kleine selectie van de gefotografeerde kelders geëxposeerd in de kelder van biologische bakkerij de Driekant. Door zowel inwoners van Zutphen als toeristen van buiten de stad is deze expositie massaal bekeken en de kelders bewonderd.
Inmiddels zijn op bijna honderd verschillende locaties in de historische binnenstad van Zutphen, de kelder gefotografeerd. Hierdoor is 1 van de meest omvangrijke serie foto's ontstaan over deze verborgen juwelen.

Om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van deze schoonheid, is deze serie gedeeld met de Historische Vereniging Zutphen. Niet alleen kunt u hier de foto's bekijken, maar vindt u informatie over de rijke geschiedenis van Zutphen.

Ook kelder op de foto?

Ook in 2018 wil kunstfotograaf Hettema dit unieke project voortzetten. Met ruim twaalfhonderd kelders, die Zutphen rijk is, valt er nog heel veel te ontdekken en te fotograferen. Woont u zelf in een historisch pand met kelder en wilt u deze prachtige schat delen zonder groepen toeristen over de vloer te krijgen? Aarzel dan niet en meld u aan! Dit kan middels e-mail info@fotograafhettema.nl en Facebook: kunstfotograaf. Tevens kunt u op Facebook de complete serie Underground in Zutphen bezichtigen.
In verband met privacy, worden locaties niet prijs gegeven.

www.fotograafhettema.nl

Meer berichten