Open Fanfare Orkest start sponsorcampagne

In april 2017 werd de aanzet gegeven voor een nieuwe ambitieus blaasorkest. Een groep enthousiaste amateurmuzikanten uit de regio stak de koppen bij elkaar en ruim een jaar later is het zover. De oprichting van het Open Fanfare Orkest (OFO) is sinds deze maand een feit.

OFO is een projectorkest dat jaarlijks een aantal bijzondere optredens gaat verzorgen. Het eerste project, ‘Celebration of a New Beginning’, vindt plaats op 1 december van dit jaar in de Hanzehof in Zutphen. Speciale gasten zijn dan de wereldberoemde Noorse tubaspeler Oystein Baadsvik en creatieve duizendpoot Marlies Claasen. De repetities voor dit eerste project starten in september in de Muzehof, ook in Zutphen.

Om de ambities van het orkest waar te kunnen maken is natuurlijk geld nodig. Subsidies en projectinkomsten vormen een belangrijke bijdrage, maar volgens Jeroen Kraaijenbrink van de financiële commissie van OFO is dat niet genoeg. “De bijdrage van betrokken sponsors is in deze tijd niet meer weg te denken bij het in stand houden van cultuur. Omdat Zutphen onze thuisbasis wordt, richten we ons bij het werven van sponsors in eerste instantie op bedrijven en ondernemers uit Zutphen”, aldus Kraaijenbrink. “Wij denken dat er zeker bedrijven zijn die cultuur een warm hart toedragen en geïnteresseerd zijn in ons concept. Met deze bedrijven willen we graag in gesprek gaan om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. We gaan ze daarvoor de komende weken benaderen”.

De voorbereiding voor het eerste concert is inmiddels in volle gang. De bezetting en kwaliteit van het orkest zijn daarbij natuurlijk van groot belang. Jeroen Kraaijenbrink: “OFO heeft muzikaal een hoog ambitieniveau. We krijgen veel aanmeldingen van muzikanten en inmiddels is de bezetting voor het eerste project bijna rond”. De start van dit ambitieuze initiatief is dus veelbelovend. De artistieke commissie van OFO heeft ook voor 2019 al een bijzonder project in petto. In april van dat jaar worden twee literaire concerten gegeven met als speciale gast de bekende auteur Arthur Japin.

Meer berichten