Foto:

Geslaagde 43e Muzemarkt

Afgelopen zaterdag 7 juli vond de jaarlijkse Muzemarkt in Hall plaats, die al sinds 1975 wordt georganiseerd door Muziekvereniging Door Eendracht Sterk (D.E.S.). Het was een heel geslaagde dag, mede dankzij het heerlijke weer op deze zonovergoten dag. En degene die het te warm had, kon verkoeling zoeken in de tent of bij de kramen onder de prachtige oude bomen in de pastorietuin. De markt werd de hele dag door goed bezocht, en de organisatie is zeer tevreden over het verloop en de opbrengst van de Muzemarkt.

Hall - De opstelling van de tent en kramen was gewijzigd ten opzichte van eerdere jaren, mede door nieuwe en gewijzigde veiligheidsregels. Maar iedereen was enthousiast over deze nieuwe opstelling; de Muzemarkt werd er zo nog gezelliger door.

Er werd goed verkocht bij de kramen van de rommelmarkt, waar men allerlei waar op huishoudelijk gebied, elektra, kleding, schoenen, speelgoed maar ook nieuwe spullen, vrolijke tuinplantjes of verschillende soorten boeken kon kopen. Bij grootmoeders kraam lagen de bijzondere, oude spullen weer voor het uit te kiezen. Voor de kleintjes was er een springkussen en de groteren konden darten of gelukschieten.

Er werden heerlijke pannenkoeken en lekkere patat met broodjes worst of hamburger verkocht. En dankzij de vele sponsoren kon Johan Welmers vele rondes draaien met het Rad van Avontuur. In de tent kon je iets drinken met wat lekkers erbij en kon je met de handtekeningenkaart meedingen naar een smakelijk vleespakket. Winnaar hiervan is geworden mw. G. ten Broek-Voskamp. Prijswinnaars van het darten waren E. Visschers en H. van Galen en bij het gelukschieten waren dit H. van Galen en B. Bleumink.

Om half 2 vond het optreden plaats van 'Suc6 met D.E.S.' een muzikaal samenwerkingsproject van D.E.S. en basisschool De Vossestaart uit Hall. De schoolkinderen verzorgden onder leiding van hun enthousiaste muziekdocent Geert Jan Dijkerman een succesvol optreden en namen de bezoekers mee op een muzikale reis door Afrika.

Na het optreden draaide het Rad van Avontuur weer verder en om half 3 begon de veiling onder leiding van de welbespraakte veilingmeester Henry Leeflang. Er werd weer flink geboden op de mooie, vaak grappige, oude spullen met als uitschieter een emaillen reclamebord van Esso, dat zeer gewild bleek.

De organisatie van de Muzemarkt kijkt terug op een mooie dag en is dankbaar voor alle hulp van de afgelopen dagen bij het opbouwen, de Muzemarkt zelf en het opruimen de dag erna. De opbrengst van de markt komt ten goede aan de muziekopleiding en de aanschaf van nieuwe instrumenten.

Meer berichten