Unieke samenwerking De Bijzaak

Met de komst van De Bijzaak is een nieuwe verzameling van werkplaatsen in Zutphen een feit. Aan de Estlandsestraat is vanaf nu een koffiebranderij, kapsalon, oefenruimte voor muziek, (work)shop voor custom bikes en onderdelen, timmerwerkplaats, muziekstudio van twee Zutphense rappers en een opslagruimte te vinden. En dat alles bij elkaar onder één dak.

Zutphen - “Creëren, ondernemen en verbinden is waar het allemaal om draait.” Zo vertelt Dianne Altena namens de stichting en zelf kapper bij De Bijzaak. “Een plek waar je je haar kan laten knippen, onder het genot van wat er op dat moment gaande is bij de anderen. Het kan zijn dat er een motor wordt gestart, een gitaar klinkt of dat de geur van zojuist gebrande koffie wordt verspreid. Mocht er thuis geen plek zijn om bijvoorbeeld je skibox op te slaan, dan kan dat hier ook.”

Dat er ambities zijn, is duidelijk. “Naast de mogelijkheden die De Bijzaak biedt aan ondernemers, zijn er genoeg mogelijkheden te creëren voor het geven van een kinderfeestje of workshop. Daarbij is het plan om in de nabije toekomst ook kunstenaars de ruimte te bieden om bijvoorbeeld een expositie te kunnen geven.”

Medemakers

Om het concept van de werkplaatsen tot volledige uiting te laten komen, kan De Bijzaak niet zonder medemakers. “We zijn nu met acht man en creëren en faciliteren betaalbare werkplekken voor zowel startende als meer ervaren ondernemers uit Zutphen en omgeving. We zijn echt een broedplaats voor netwerken en kennisbestuiving. We kunnen altijd medemakers gebruiken voor meer inspirerende input.”

De Bijzaak ‘waar het kan gebeuren’ is gevestigd aan de Estlandsestraat 2a, bedrijventerrein de Mars.

Meer berichten