Geelvinck Fortepiano Concours in Geelvinck Muziek Museum

Van 10 t/m 14 juli 2018 vindt in het Geelvinck Muziek Museum Zutphen het zevende Geelvinck Fortepiano Concours plaats, dat dit jaar het thema "The Romantic Fortepiano" heeft meegekregen. Het concours vindt plaats op authentieke fortepiano's uit de eerste helft 19e eeuw.

Dit concours voor post-master fortepianisten aan het begin van hun professionele carrière is het enige in Nederland dat gericht is op fortepiano. Bovendien is het wereldwijd een van de weinige concoursen, die gebruik maakt van originele historische piano's.

In drie rondes wordt gestreden om de eerste prijs. De finale vindt plaats op zaterdagochtend 14 juli vanaf 11 uur. De finalisten spelen dan het Pianoconcert No. 2 van Frédéric Chopin op een Pleyel fortepiano uit 1842 (Collectie Edwin Beunk). De eerste prijs – de Chopin Award – zal worden uitgereikt door de Ambassadeur van Polen in Nederland, Z.Exc. Marcin Czepelak. Na afloop van de ceremonie speelt om 15.00 uur Olga Pashchenko (prijswinnares van het concours in 2014) een Scarlatti-recital op een Blanchet-klavecimbel van Jan Kalsbeek.

De 1e en 2e ronde op 10 en 11 juli (beide vanaf 11 uur), alsmede de finale (11.00 uur) en het Scarlatti-recital (15.00 uur) op zaterdag 14 juli zijn gratis toegankelijk voor het publiek.

Finalisten van het concours spelen eveneens in het Geelvinck Fortepiano Festival van 9 t/m 22 augustus in Zutphen.

Meer informatie: Dunya Verwey op tel. 0654794606 of verwey@geelvinck.nl


Geelvinck Muziek Museum Zutphen
www.geelvinck.nl

Meer berichten