Foto: Gerard Kiezebrink

Fotoserie: Buddy Obstacle Run groot succes

De Buddy Obstacle Run is zaterdag 7 juli gehouden in Zutphen. Het was een sportieve belevenis voor het hele gezin, vriendengroepen, verenigingen en bedrijven.

Het parcours ging door een prachtig natuurgebied in Zutphen en Warnsveld, waar de deelnemers door bos en water liepen en waarin je werd uitgedaagd door diverse hindernissen. Men kwam o.a langs Huize de Voorst, en ook rondom huis Het Velde, dit vormde het prachtige decor voor de obstacle run.

De run begon om 9.30 uur bij het sportcomplex van Warnsveldse Boys, daar was eerst een 'warming up'. Daarna ging men steeds in groepen van ongeveer 10 personen van start, er zat steeds 5 minuten tijd tussen de groepen in, op deze wijze kon iedereen de obstacles goed afwerken.

Onderweg bij de obstacles stond publiek te kijken, vooral bij de touwbaan, want daar gingen toch wel diverse sporters 'kopje onder'.

De opbrengst van het evenement kwam ten goede aan het wetenschappelijk onderzoek van de ziekte Batten, dit is een stofwisselingsziekte die bij kinderen voortkomt.

Aan de run hebben ongeveer 250 deelnemers aan meegedaan.

Meer berichten