Foto Pr.
Foto Pr.

Nationaal ZorgFonds groeit

ZUTPHENDe beweging voor een Nationaal ZorgFonds blijft groeien. Ook in Zutphen. Afgelopen week heeft de 1.000ste Zutphense Nationaal ZorgFonds sympathisant zich aangemeld via www.nationaalzorgfonds.nl . Een belangrijke mijlpaal. Zaterdag 26 november vertrekt een bus vol sympathisanten naar de landelijke supportersbijeenkomst in Den Haag. 


Het Nationaal ZorgFonds is een beweging tegen de marktwerking bij zorgverzekeraars en tegen het eigen risico in de zorg. 
Woordvoerder Nils Müller: "De zorgverzekeraars maken jaarlijks meer dan een miljard euro winst. Er ligt meer dan 10 miljard euro bij hen op de plank. Ze besteden jaarlijks 500 miljoen euro aan het overstapcircus met reclamespotjes en advertenties. Allemaal van ons premiegeld. Als we de zorgverzekeraars afschaffen en één Nationaal ZorgFonds invoeren, dan kunnen we het eigen risico afschaffen." 
In heel het land werden tientallen informatiebijeenkomsten georganiseerd. In Zutphen inmiddels drie, in het DWK gebouw, het IJsselpaviljoen en de Waterkracht. Daar kwamen in totaal ruim 180 man op af. Nu is het tijd voor een eerste landelijke bijeenkomst.


Deze Landelijke Aftrap is op zaterdag 26 november in Den Haag en iedereen die zijn of haar steentje bij wil dragen aan de beweging is welkom. Vanuit Zutphen vertrekt ten minste één bus. Mensen die het Nationaal ZorgFonds steunen kunnen voor € 5,- mee heen en terug naar de bijeenkomst.


Het Nationaal ZorgFonds is een initiatief  van de SP, maar de beweging wordt gesteund door veel meer organisaties. Onder andere door de politieke partijen 50plus en Partij voor de Dieren, omroep MAX, KBO-Brabant en FNV Zorg & Welzijn en FNV Senioren. In heel het land zijn er inmiddels meer dan 212.000 mensen die een Nationaal ZorgFonds willen. 


•    Aanmelden voor het busvervoer naar de Landelijke Aftrap op 26 november kan hier: https://nationaalzorgfonds.nl/busvervoer
•    Om vriend van het Nationaal ZorgFonds te worden en voor meer informatie: https://nationaalzorgfonds.nl/busvervoer 
•    Aansluiten bij het lokale actiecomité in Zutphen kan door te mailen naar zutphen@sp.nl
 

Meer berichten