Geslaagd dagje uit met vrouwenkoor Phoenix

Brummen - Om kwart voor acht op zaterdagmorgen 26 mei stond de bus klaar om een gezellig dagje uit met Phoenix te maken. De dames waren al enthousiast voordat ze de bus ingingen. Het jaarlijkse reisje wat de dames altijd houden ging deze keer naar het Brabantse land.


De buschauffeur had er ook echt zin in om met een volle bus dames op stap te gaan. Na een uur rijden had het gezelschap trek in koffie met uiteraard een heerlijk vers gebakje. De eerste stop was in Uden bij restaurant van de Valk. De dames lieten het zich lekker smaken.


Bij de volgende activiteit werd Kasteel Heeze bezocht in het mooie Brabantse land. Reeds in 1172 werd melding gemaakt van de heerlijkheid Heeze. Een schitterend aangekleed kasteel met mooie ingerichte kamers. Het kasteel werd herbouwd door een van de bekendste bouwmeesters uit die tijd (rond 1659) Pieter Post. De dames werden rondgeleid met verschillende gidsen, die heel veel over het kasteel en de bewoners wisten te vertellen. Een deel van het kasteel werd heden ten dage nog bewoond door de fam. van Tuyll Serooskerken.


Daarna ging de reis verder en werd de stad Geldrop bezocht. Uiteraard was er eerst tijd voor een terras met een heerlijke Geldropse lunch. Om half twee had het koor afgesproken bij het Weefmuseum, ook in Geldrop. Wederom kregen de dames hier ook een rondleiding en uitgebreide demonstraties over het weven, van allerlei soorten geblokte theedoeken en damasten tafelkleden. De gids kon hier smakelijk over vertellen met de nodige textiele spreekwoorden, zoals schering en inslag, alles over één kam scheren, veel garen op de klos hebben enz.


Na alle demonstraties van de weefgetouwen gezien te hebben, vertrok de bus weer naar Brummen, en werd deze gezellige dag met een chinees buffet afgesloten.

www.Vrouwenkoorphoenix.nl

Meer berichten