Hans-Jurgen: "Een hobbybrouwer heeft alleen voor dit festival witblond schuimend bier gebrouwen. Dat hebben we Prinsessenbier gedoopt vanwege Kings and Queens." www.kandq.nl (Foto: F. Breimer)
Hans-Jurgen: "Een hobbybrouwer heeft alleen voor dit festival witblond schuimend bier gebrouwen. Dat hebben we Prinsessenbier gedoopt vanwege Kings and Queens." www.kandq.nl (Foto: F. Breimer) (Foto: Feikje Breimer)

Witblond Prinsessenbier

"Er waren vorig jaar bierliefhebbers op ons festival met tweeduizend bieren op hun app. Ze houden bij welke bieren ze geproefd hebben. De fanatieke liefhebbers en families hadden het allemaal naar hun zin. Wij zorgen voor een ongedwongen sfeer, muziek en veel soorten bier, dat blijkt succesvol."

Zutphen - Hans-Jurgen Meurs is eigenaar van Kings & Queens in Zutphen en organisator van het Speciaalbierfestival op zondag 10 juni in het Vogelpark. "We hebben het festival uitgebreid met een Pubquiz op zaterdagavond 9 juni van 18.00 tot 21.00 uur in het park. Op zondag 10 juni start om 13.00 uur het Speciaalbierfestival met veertien barren, foodtrucks, muziek en kinderactiviteiten.

Per bar zijn er ongeveer vijf soorten bier en het aanbod varieert van lokaal bier zoals Bronckhorster tot Aerts 2016 dat Palm onder de naam Arthur's Legacy laat brouwen door vier meesterbrouwers. Deze meesterbrouwers hebben de vrije hand in wat ze brouwen, behalve Aerts 2016 zal ook het nieuwste bier van hen op ons festival geschonken worden. De Aerts 2016 is een amberkleurige Indian Pale Ale. Dit type bier is meestal extra hoppig en extra bitter, in dit geval is alleen de afdronk bitter. De barkeepers kunnen je alles vertellen over de smaak, de kenmerken en de sterkte van het bier dat ze tappen."


Behalve speciaalbier is er ook alcoholvrij bier, wijn en frisdrank. Vergeleken met vorig jaar zijn er meer mogelijkheden om iets te eten. Behalve een hotdogstand is er een tapas foodtruck met een ruim vegetarisch aanbod. Verder is er een pannenkoekenwagen waar uiteraard ook pannenkoeken met bierbeslag gebakken worden.


Hans-Jurgen: "We maken van het Vogelpark een sfeervolle locatie voor een dagje uit. Er staan picknicktafels, biertafels en parasollen. Je kunt in de schaduw van de bomen op strobalen zitten. Als het toch gaat regenen plaatsen we een grote tent. We gaan door tot de zon ondergaat. We hebben ons festival aangemeld bij de Untappd app, een sociaal netwerk voor bierliefhebbers. Voor degenen die al tweeduizend bieren hebben geproefd biedt ons Prinsessenbier een unieke kans er nog eentje aan toe te voegen."

Meer berichten