Cover Zutphense Pracht 13
Cover Zutphense Pracht 13

Nieuwe Zutphense Pracht in de winkel

Zutphen - De nieuwe Zutphense Pracht is uit! Hét magazine over erfgoed verschijnt twee keer per jaar en het voorjaarsnummer ligt vanaf deze week in alle boekhandels van Zutphen, Warnsveld en Brummen. In dit nummer onder meer een exclusief kijkje in het Bleekhuisje van oud burgemeester Arnold Gerritsen en het favoriete monument van schrijver Jolande Withuis.

De Bleek behoort tot de meest gefotografeerde stukjes van Zutphen. Niet voor niets natuurlijk, want wie vanaf de Martinetsingel naar de stad kijkt, waant zich bijna in de middeleeuwen. Op de voorgrond van dit schouwspel staat het Bleekhuisje, sinds een aantal jaren het woonhuis van oud burgemeester Arnold Gerritsen en zijn vrouw Mieke. In Zutphense Pracht leest u op welke bijzondere manier hij het huis verkreeg.

In de nieuwe rubriek ‘Mijn Monument’ vertelt auteur en socioloog Jolande Withuis, geboren in Zutphen en opgegroeid in Amsterdam, over de Zutphense logeerpartijen uit haar jeugd. ‘Als klein meisje logeerde ik vaak bij een tante in de Kreynckstraat. Overdag dwaalde ik door de stad en ’s avonds in bed hoorde ik het poortersklokje luiden. Toen al riep ik dat ik later naar Zutphen zou verhuizen.’

Verder in deze dertiende editie het complete verhaal over het vakantiehuisje van de familie Gies dat in de oorlog diende als onderduikhuisje en nu naar het Openluchtmuseum in Arnhem verhuist, de maquette van Zutphen in 1485, een verhaal over Huis de Wildeman waarin tegenwoordig het Geelvinck Muziek Museum zit en een interview met de nieuwe voorzitter van het Wijnhuisfonds, Nel Viersen.

Zutphense Pracht 13 ligt vanaf deze week in alle boekhandels in Zutphen, Warnsveld en Brummen.

Meer berichten