VIDEO

Sterre Koning met single in Kids Top 20

Zutphen - De Zutphense zangeres Sterre Koning (15) heeft haar eerste solosingle uitgebracht: 'I wanna know'. Het nummer is twee weken uit en staat deze week al op nummer 2 in de Kids Top 20. De musicvideo op YouTube is al meer dan 230.000 keer bekeken.

Sterre begon haar carrière toen ze als 8-jarige het Kinderen voor Kinderen Songfestival voor Gelderland won en erna solist werd bij het beroemde Kinderen voor Kinderen Koor. (Solo's in singles 'Klaar voor de Start', 'Feest', 'Mijn Boek'). Ze trad op in talloze tv shows zoals de Kids Top 20 en Zapp Live maar ook in diverse theaters, bijvoorbeeld voor de koning in Carré.


In 2016 vertegenwoordigde ze Nederland met de zeer populaire meidengroep Kisses (Junior Songfestival, Avro Tros) tijdens het Junior Eurovision Song Contest op Malta. Ze wordt daarna ook bekend bij het grote publiek als YouTuber. Ze heeft haar eigen kanaal 'Sterre Koning' maar vlogt ook voor o.a. Tijdschrift Tina. In 2017 trad ze ook op als solozangeres mainstage bij het grote Tinafestival in Duinrell en bij Serious Request Apeldoorn. Als social influencer en zangeres is ze ook actief op Instagram en is vanaf dan regelmatig te gast op rode lopers.


In 2018 is ze opnieuw in beeld door haar deelname aan The Voice Kids, waar ze het tot de laatste 4 van team Douwe Bob brengt. Ook lanceert ze in dezelfde periode als haar single release haar eigen kledinglijn bij De Bijenkorf Utrecht, Retour by Sterre, in samenwerking met Retour Jeans. In het verlengde daarvan tourt ze momenteel langs een aantal andere kledingwinkels voor optredens en meet en greets. Momenteel is ze ook lid van Team Tijger, een grote actie voor het Wereld Natuur Fonds ter bescherming van de tijger. Verder is ze in augustus even te zien in 'De film van Dylan Haegens'. Sterre zingt, presenteert, vlogt, danst, acteert, is model en speelt gitaar.

Meer berichten