Foto: Johan Drewes (PR)

Boeiende expo Lage Landen in de Achterhoek

Vorden - Het Museum voor Achterhoekse Schilderkunst in Vorden toont in haar nieuwe tentoonstelling romantische werken van J.W. Bilders, J. Oppennoorth en tijdgenoten. De expositie wordt door burgemeester Besselink van de gemeente Bronckhorst op 18 mei geopend en is te zien tot eind juli.

Nu de succesvolle tentoonstelling Lage Landen in de Zutphense Musea, met als topstuk een fraai werk van J.W.Bilders uit het Rijksmuseum te Amsterdam is afgelopen, is dit een uitstekende gelegenheid om meer werk van de schilders van de Oosterbeekse school te gaan zien. Bovendien wordt binnenkort de Bilders-wandeling in en rond Vorden geopend. In deze wandeling zijn de plekken waar Bilders schilderde gemarkeerd. Zo kan wat hem boeide en op doek vastlegde, in werkelijkheid opnieuw beleefd worden. Aan het einde van de wandeling kunnen enkele van zijn werken en die van tijdgenoten (Maria Bilders-Van Bosse, Johannes Oppennoorth, Dirk Gerard Ezerman, Pieter ten Cate, en van later Theo Goedvriend) in het écht bekeken worden.

Johannes Warnardus Bilders (1811 – 1890) was de belangrijkste schilder van de Oosterbeekse School. Veel schilders van de latere Haagse school werden door hem beïnvloed, waaronder beroemdheden als Jacob en Matthijs Maris en Anton Mauve.

In de zomermaanden van 1868 tot 1877 trok hij jaarlijks naar Vorden om daar in de omgeving te schilderen.

De tentoonstelling is van zaterdag 19 mei tot eind juli te bezichtigen.

MAS Vorden aan de Raadhuisstraat 6 in Vorden open op vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur.

De entree is € 4,- per persoon.

Meer berichten