Logo zutphensekoerier.nl


Foto: Roy Beusker

Ben jij de nieuwe vrijwilliger voor Home-Start?

Zutphen - Ben jij de nieuwe vrijwilliger die wekelijks tijd heeft voor een gezin? Je biedt het gezin een luisterend oor, ondersteuning en gezelligheid. Soms help je kinderen met huiswerk en doet een spelletje, maar het kan ook zijn dat je elke week gaat wandelen met de ouder.

Opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Soms zijn er periodes waarin het tijdelijk niet wil lukken. Redenen kunnen zijn verhuizing, echtscheiding, moeilijke start van kinderen of andere omstandigheden. Deze kunnen dan spanningen in het gezin geven, die het opvoeden extra moeilijk maken. Op zo’n moment is een steuntje in de rug welkom. Iemand die tijd en aandacht heeft voor ouders en kinderen, zodat ze de kans en de rust krijgen om de positieve draad weer op te pakken.

Samen koffie drinken en praten, met de kinderen spelen, praktische hulp ontvangen, samen een uitstapje maken. Net zoals die buurvrouw van vroeger, die er gewoon even was.

Heb jij een paar uur per week tijd om zo’n buurvrouw-vrijwilliger van Home-Start Zutphen te zijn?

Dan bieden we je een voorbereidende cursus, interessant vrijwilligerswerk dat voldoening geeft, gezellige contacten met andere vrijwilligers, ondersteuning en begeleiding door de Home-Start coördinator en een onkostenvergoeding.

Wat wij van jou vragen, is aandacht en tijd, een positieve levenshouding en ervaring in het opvoeden van kinderen, die je met andere ouders wilt delen. Begrip en inlevingsvermogen zijn belangrijker dan diploma’s.

Ben je enthousiast geworden en wil je graag meer informatie neem dan contact op met Petra Kluck bereikbaar op nummer 06-20652272 of hs.zutphen@humanitas.nl.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox