Nanneke Dorenbos bij de fietstaxi die men straks in de straten van Zutphen zal zien. (Foto: Willem Feith)
Nanneke Dorenbos bij de fietstaxi die men straks in de straten van Zutphen zal zien. (Foto: Willem Feith) (Foto: Willem Feith )

Nanneke Dorenbos biedt ritten met fietstaxi aan

Daar is ie dan, de fietstaxi van Zutphense Nanneke Dorenbos (53). De taxi werd afgelopen week speciaal vanuit Lelystad naar Zutphen gefietst.

ZUTPHEN - In de polderstad met zijn uitgestrekte wegenplan voldeed het vervoermiddel niet zo goed maar in Zutphen met zijn kleinschalige infrastuctuur zal hij het naar verwachting van Nanneke veel beter doen. Nanneke kwam destijds op het idee voor duofiets en fietstaxi, toen ze merkte dat vooral ouderen vaak verlegen zaten om vervoer op kortere afstanden.

De Zutphense, die werkt als verpleegkundige, gaat in haar woonplaats fietstaxiritten aanbieden en ontwikkelt haar fietsplan samen met een aantal (zorg) instellingen en de gemeente. Ook wil ze naast de commerciële fietstaxi vrijwilligers inzetten om een duofiets te laten rijden. Volgens haar is er grote behoefte aan de nieuwe vormen van vervoer vooral voor de wat kortere afstanden en voor alledaagse zaken zoals even naar familie of boodschappen doen. De fietstaxi kan ook worden ingezet voor toeristische ritjes. Nanneke wil haar fietsplan laten opnemen in het gemeentelijk vervoersplan. De komende tijd gebruikt ze voor onder meer fondswerving en gesprekken om de samenwerking aan te gaan met instellingen die mee willen helpen om haar plannen waar te maken. Kortom: wordt vervolgd!

Meer berichten