Sint Martinuskerk Bussloo 200 jaar

Bussloo - De gemeente Voorst viert met allerlei activiteiten weliswaar haar tweehonderdjarig bestaan, maar ook de Sint Martinuskerk in Bussloo staat al tweehonderd jaar als baken in de buurtschap Bussloo.

In 1818 liet baron Van Wijnbergen hier een kerk bouwen voor zijn pachters. De kerk was sindsdien middelpunt en ontmoetingsplek van de parochianen uit nabije en wijde omgeving. Zij laat de locale rooms-katholieke geschiedenis zien en is daarmee cutltureel erfgoed van Bussloo. Nu de kerk niet meer voor de eredienst gebruikt wordt ijvert de Stichting St.Martinuskerk Bussloo ervoor haar toch middelpunt van en voor de gemeenschap te laten blijven.

In het kader van de viering Voorst 200 opent de Martinuskerk op 26 mei haar deuren tussen 11.00 en 17.00 uur met een passend doorlopend programma. Het orgel wordt bespeeld door Heleen Nieuwenhuis--zangeres Etelka Szekeres, obv organist Johan van der Brugge, brengt een aantal liederen ten gehore--het koor Schola Gregorianan Sancti Lebuini uit Deventer, olv dir. Clemens Nieuwenhuis, treedt op---gemengd koor Step by Step, olv MarliesTiemens, laat als vanouds iets van haar repertoire horen--Eva Szekeres vertelt over het ontstaan en de symboliek van de kerk. Entree en koffie en thee gratis.

In het naastgelegen parochiehuis zal de Pröttelpot met haar maandelijkse bijeenkomst bijdragen aan een feestelijke middag in Bussloo. Voor precieze tijden en het gedetaillerde programma zie www.sint-martinuskerk-bussloo.org en de affiches en flyers van de Oudheidkundige Vereniging Voorst.

Meer berichten