Foto: Marjan Lijftogt

Vrouwenkoor Phoenix duikt enthousiast nieuwe jaar in

Brummen - “We mochten afgelopen jaar maar liefst vier nieuwe koorleden welkom heten”, met dat goede bericht begon voorzitter Herma Smeenk de algemene ledenvergadering van Vrouwenkoor Phoenix. De voorzitter keek woensdag, in een volle zaal in Plein Vijf in Brummen, terug op een mooi zangseizoen.

Daverend concert met HOB

Het was een jaar met onder meer leerzame koorscholingsavonden van Anke ter Riet, diverse geslaagde optredens, afwisselende koorreisjes, verschillende jubilarissen en succesvolle acties met kerststokken, brocante en jam. Een belangrijk moment was de wissel van dirigenten in november. Joost Hekel moest helaas om persoonlijke omstandigheden stoppen met zijn werkzaamheden. Het bestuur vond na een intensieve zoektocht gelukkig een geschikte kandidaat in Klaas Verhoeven. Een spannende tijd want het koor had amper twee maanden om zich met hem voor te bereiden op het grote kerstconcert. De spanning bleek ongegrond want het kerstconcert met HOB werd een daverend succes.

Commissies weer gevuld

Voor het komend jaar is het nieuwe bestuur aangevuld met Louise van Schaik en Ingrid Nicolaes. Zij volgen de aftredende leden Antoinette de Wilde en Nettie Onel op. Uiteraard werden zij bedankt met een grote bos bloemen en een cadeaubon voor al hun inzet. Zo’n groot koor runnen gaat zeker niet vanzelf, maar alle commissies zijn afgelopen woensdag weer goed gevuld met enthousiaste leden. Minder nieuws is de armbreuk van de vaste pianiste Tatiana Laryna, gelukkig ziet het herstel er goed uit. Het koor wenst haar veel beterschap en is in overleg met een tijdelijke vervanger. Tussen het serieuze overleg door was er een hilarische bijdrage van de kascommissie, en ze brachten goed nieuws: de kas klopt!

Jubileumconcert 21 april

Het koor uit Brummen kan nu uitzien naar het aanstaande, bijzondere jubileumconcert ‘De Vrienden van Phoenix live’ op zaterdag 21 april. Wil je ook zingen bij een vrouwenkoor met een breed repertoire, zowel modern als klassiek? Meer info: www.vrouwenkoorphoenix.nl.

Meer berichten