Foto: W.Draijer

Duofiets voor Zonnebloem Zutphen Zuid

Zutphen - Eén van de deelnemers van de afdeling Zutphen Zuid van de Zonnebloem werd tijdens een vakantie enthousiast gemaakt voor de duofiets. "Wij gunden hem en onze andere deelnemers dit plezier uiteraard graag vaker, " zegt Wietske Draijer van de Zonnebloem. "We waren echter niet zelf in het bezit van zo'n duofiets. Nadat we enkele keren de duofiets via Sutfene geleend hadden, kwam bij ons de gedachte op: eigenlijk zouden we gewoon zelf in het bezit moeten zijn van een duofiets."

Een offerte werd aangevraagd en men schrok van de prijs, Draijer: "We wisten meteen dat wij dit nooit zelf op konden brengen. We hebben de stoute schoenen aangetrokken en deze vraag in november 2017 neergelegd bij het Dr. C.J. vaillant Fonds van de landelijke vereniging voor crematoria. We ontvingen bericht dat zij onze aanvraag hadden ontvangen en vroegen nog wat aanvullende informatie zoals inschrijving KvK en de statuten van de vereniging. Wij waren intussen al bij Bike Totaal Wolters op de Brink geweest en deze wilde wel het onderhoud voor hun rekening nemen. We hoorden een hele tijd niets tot er in februari 2018 een mail van de LVC kwam met de mededeling dat onze aanvraag door het bestuur goedgekeurd was. We zijn enorm blij met dit resultaat."

De duofiets met ondersteuning is inmiddels besteld bij de Huka in Oldenzaal en wordt op 22 maart geleverd. "Wij willen hier een feestelijke gebeurtenis van maken en onze sponsoren in het zonnetje zette," geeft Draijer aan. "Onze sponsoren zijn: hoofdsponsor: Dr. C.J.Vaillantfonds Goede doelen fonds van de landelijke vereniging van crematoria. De Huka uit Oldenzaal die een deel van de meerkosten voor hun rekening nam. Bike totaal Wolters die het onderhoud van de fiets zal sponsoren AH op de Brink zal iedereen op de dag van levering voorzien van de nodige koffie en thee met melk en suiker en bakkerij van Zuilen zal op deze dag zorgen voor iets lekkers bij de koffie."

Meer berichten