Foto: Richard van Bruinnessen

Leuvenheimse Léontine van Geffen-Lamers wint 99 PowerVrouwen-award

Leuvenheim - "Wauw, een prijs die ik wel gehoopt had natuurlijk, maar niet verwacht had te krijgen” dit zijn de woorden van Léontine van Geffen-Lamers uit Leuvenheim toen zij op de vooravond van internationale vrouwendag (8 maart) de 99PowerVrouwen Award uit handen van Lucinda Douglas mocht ontvangen. De jury zei: “Met het boek ‘Powervrouwen in beeld’ inspireert Léontine andere vrouwen. Met de opbrengst steunt ze Free a Gril die meisjes bevrijden uit de gedongen prostitutie. Een geweldige daad van onbaatzuchtigheid.”

Woensdagavond 7 maart kwamen zo’n 25 vrouwen (én twee mannen!) samen in het restaurant de Boschvijver in Apeldoorn. “Internationale vrouwendag moet je zien als je verjaardag,” zei initiator Lucinda Douglas. “We moeten het vieren, daarom zijn we nu bij elkaar en is het belangrijk om Powervrouwen in de spotlights te zetten.” Deze eer viel ten deel aan Léontine van Geffen-Lamers. Het jury rapport vertelde verder: “Léontine heeft laten zien dat je met wil en doorzettingsvermogen heel ver kunt komen. Vorige jaar lanceerde ze het boek PowerVrouwen in beeld. Nu zet zij zich in om het boek te verkopen. De opbrengst gaat naar Free a Girl. Op deze manier helpt zij andere meisjes om een leven op te bouwen”

PowerVrouwen in beeld
Het boek Powervrouwen in beeld gaf Van Geffen-Lamers, wonende in Leuvenheim, vorig jaar op 8 maart uit. In het boek staan 23 vrouwen, van CEO tot huisvrouw, die in haar ogen krachtig zijn. “Vrouwen die een belangrijke keuzes maakten en daarnaar leven. “ Met dit boek wil ze andere vrouwen inspireren en laten zien dat je ook krachtig kunt zijn als je geen bekende Nederlander bent. De opbrengst gaat naar Free a Girl. Zij bevrijden meisjes -sommigen nog maar 7 jaar oud- uit de gedongen prostitutie. Free a Girl helpt deze meisjes middels traumaverwerking, een veilige plek om te wonen en scholing uiteindelijk tot zelfstandige vrouwen uit te groeien.

Publieksprijs
Er werd op de feestavond in Apeldoorn ook een publieksprijs uitgereikt. De vrouwen die genomineerd waren mochten kort vertellen wat ze deden en waarom. De aanwezigen mochten stemmen wie de prijs volgens hen gewonnen had. Deze werd gewonnen door Anesca Smith. Deze, van oorsprong journaliste uit Zuid-Afrika, kwam via een opleiding in Nederland terecht. Hier ontdekte ze dat kleding in haar maat en model moeilijk te vinden is. Ze begon een eigen kledinglijn, geïnspireerd op Afrikaanse prints. De kleding wordt verkocht onder het label ‘We be sisters’.

Meer berichten