Foto: Gemeente Brummen

Wie verzint naam voor nieuwsbrief voor jonge mantelzorgers?

Brummen/ Eerbeek – Deze week verschijnt de eerste nieuwsbrief speciaal gericht op jongeren in de leeftijd van 6 tot 25 jaar die opgroeien in een gezin waar zorgen zijn. Deze jongeren vervullen vaak een belangrijke ondersteunende rol.

Het Knooppunt Mantelzorg heeft tot doel ook deze jonge mantelzorger te ondersteunen en de waardering te geven die zij verdienen. Een van de manieren om dit te doen is met enige regelmaat informatie te geven via een nieuwsbrief. De eerste nieuwsbrief verschijnt deze week, maar heeft nog geen naam. Vandaar dat de nieuwsbrief opent met de oproep aan de jongeren om een passende naam te verzinnen. En de winnaar van deze prijsvraag verdient een cadeaubon van 15 euro.

Vanaf 2016 is het knooppunt mantelzorg in de gemeente Brummen actief. Nicky Theunissen is als coördinator de verbindende schakel tussen lokale partijen die te maken hebben met mantelzorg. Monique Steunenberg is mantelzorgcoach en biedt mantelzorgers een luisterend oor, beantwoordt vragen en helpt mee om oplossingen te vinden.

Waardering en ondersteuning
Speciale aandacht heeft het Knooppunt Mantelzorg voor kinderen en jongeren, die thuis of in hun omgeving meehelpen of zorgen voor een familielid dat lang ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief is. Een kind of jongere die in een situatie belandt waarbij sprake is van zorg en extra ondersteuning van een familielid, doet meer dan alleen gebruikelijk is in huis. Ook voelt een jongere dan meer verantwoordelijkheid en neemt hij of zij vaker dan normaal ouderlijke taken over. Jonge mantelzorgers zijn niet zo snel in beeld. Hun problemen blijven dan ook verborgen, terwijl juist zij extra kwetsbaar zijn. Hun zorgtaken gaan soms ten koste van hun eigen ontwikkeling, school, studie of hobby. Juist daarom verdienen zij waardering en ondersteuning en organiseert het Knooppunt Mantelzorg allerlei activiteiten om deze jongeren te helpen. Bijvoorbeeld door ze waardering te geven of door ontspannende activiteiten aan te bieden.

Aanmelden voor nieuwsbrief
Jongeren die de nieuwsbrief in hun mailbox willen ontvangen kunnen zich hiervoor aanmelden bij mantelzorgcoach Monique Steunenberg. Dit kan via een mailtjes naar m.steunenberg@humanitas.nl. Of bel en app het door naar telefoonnummer (06) 53 11 01 77. Monique is werkzaam op maandag, woensdag en donderdag. Kijk voor meer informatie over het Knooppunt Mantelzorg en de activiteiten op www.samengoedvoorelkaar.nl.

De eerste nieuwsbrief voor jeugdige mantelzorgers bevat naast de prijsvraag voor een passende naam voor de nieuwsbrief ook een bericht over de speciale kickboksles die Fadir Chahbari voor jonge mantelzorgers op 10 april verzorgd. Daarnaast stellen Yvette Bannink (21 jaar) en Julia Wissels (14) zichzelf voor. Zij zijn jonge mantelzorgers en wonen in onze gemeente. Samen met mantelzorgcoach Monique Steunenberg vormen zij de jury voor de prijsvraag over de naam van de nieuwsbrief. Tot uiterlijk 15 maart kunnen inzendingen worden gestuurd naar mailadres m.steunenberg@humanitas.nl.

Meer berichten