Foto: Yvonne Hofman

Kent u de kinderkledingbank van Cornerstone?

Wist u al van de Kinderkledingbank van Cornerstone? Sinds 2014 kunnen minima hier gebruik van maken om de kledingkast van hun kids wat aan te vullen. Een mooi bijkomend pluspunt is dat door hergebruik van goede kleding, meteen een bijdrage wordt geleverd aan een beter milieu.


Er is kleding aanwezig voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar, voor jongens en meisjes. Twee keer per jaar - voor de zomer en voor de winter - kunnen er setjes kleding per kind uitgezocht worden.


Voor wie de Kledingbank er is? Voor iedereen met een inkomen max. 120% van de bijstandsnorm. Op vertoon van inkomensspecificatie (of doorverwijzing via een andere organisatie) en legitimatie kan er kleding uitgezocht worden.


De kleding is afkomstig van donaties via particulieren of tweedehands winkels. Vrijwilligers sorteren de kleding voordat het aangeboden wordt. Wat niet geschikt is voor de kledingbank, maar nog wel goed is, gaat naar een organisatie voor ontwikkelingssamenwerking, die het weer kan gebruiken voor de allerarmsten in ontwikkelingslanden.


Elke vrijdagochtend (behalve in de schoolvakanties) van 10.00 tot 12.00 uur is de Kinderkledingbank open. Het adres is Lighthouse aan de Troelstralaan 45 in de Zutphense wijk Waterkwartier.


Uiteraard is men ook welkom voor een praatje, gezelligheid en/of een gratis kopje koffie of thee.

Meer berichten