Foto: Tim Pardijs
Tole Bobbink

Zoek!

Wanneer ik 's ochtends de trap afloop, staat Lotje bij de onderste tree op me te wachten. Ze kwispelt zo hard heen en weer, dat het lijkt of haar achterlijf niet goed vast zit aan de rest van haar lichaam.

Lotje heeft nooit een ochtendhumeur. Zelfs wanneer ze, om wat voor reden dan ook, niet aan haar tien uur slaap per nacht komt, gaat het staartje vrolijk heen en weer als ze haar twee baasjes ziet.

Terwijl ik mijn eerste kop koffie drink, ligt Lotje naast me op de grond. Ze wacht braaf op het moment dat ik naar een speeltje grijp of mijn schoenen aantrek om naar het bos te gaan. Soms doen we, na de koffie, samen Judo. Want het baasje moet de verwurgingen oefenen en Lotje moet haar energie kwijt kunnen.

Of als we dat niet doen, dan lopen we met een tennisbal door de tuin en doen we 'zoek de bal'.

Aan de ene kant van de tuin sta ik. Lotje zit voor me. Haar kwispelende staartje maait het grind alle kanten op. Ik gooi de bal naar de andere kant van de tuin en ze rent erachteraan. Niet lang daarna staat ze voor me en houdt ze de bal in haar bek en kauwt er enthousiast nog een paar keer op. Ze kreunt van genot. Als ze de bal laat vallen en ik hem opraap, grijp ik in hondenpoep. Dan hebben we zo'n grote tuin en gooi ik de bal alsnog in die ene verdwaalde drol die aan mij en mijn boterhamzakje ontsnapt is.

Nu doen Lotje en ik het spelletje 'zoek de poep'. Met een plastic zakje om mijn hand gevouwen roep ik 'zoek de poep' en hoop ik dat ik de drol eerder gevonden heb dan Lotje.

Meer berichten