Foto: Amrita van Veldhoven

Dynamische meditatie en meditatieproeverij

Zutphen - Het maakt je meer wakker, levendiger, energieker, zachter! Mediteren doe je niet zomaar. In oosterse culturen is het veel meer ingebed, krijgen kinderen dit van jongs af aan mee. Voor ons staat het wat verder weg.

Actieve meditaties zijn speciaal bedacht voor ons, voor de mens van nu. Voor volle hoofden en onrustige lijven. Bij deze vorm van mediteren beweeg je eerst en je gebruikt je lijf of je stem en dan pas ga je de stilte in.

Het principe van actieve meditaties is simpel: éérst flink bewegen, of je stem gebruiken, dan pas stilzitten en naar binnen keren. Dit maakt het makkelijker. Je kunt je energie maar één keer gebruiken, als je hem voor de beweging inzet dan wordt je hoofd vanzelf wat stiller.

Mediteren wordt niet meer als zweverig gezien. Er is inmiddels genoeg wetenschappelijk bewijs dat regelmatig mediteren de hersenen en algehele gezondheid positief beinvloeden.

De meditaties worden begeleid door Amrita van Veldhoven. Sinds 2014 reist zij vrijwel jaarlijks af naar India om daar te mediteren en meditatiegroepen te faciliteren. Zelf kwam ze er mee in aanraking toen ze op een keerpunt in haar leven een hulpmiddel nodig had zich te kunnen focussen.

Vanaf 15 januari is er elke maandag en vrijdag de dynamische meditatie in De IJsselstroom in Zutphen van 7:00 tot 8:15 uur.

De dynamische meditatie bestaat uit verschillende fasen. Eerst beweeg je intens en mag je emoties uiten en dan val je stil. Het maakt dat je opgeruimd en tegelijkertijd energieker, steviger en zachter aan de dag begint.

Vanaf donderdag 18 januari elke donderdagavond een meditatieproeverij in de IJsselstroom van 20:00 tot 21:30 uur.

Het menu is uitgebreid, er zijn een stuk of twintig ‘gerechten’. Per avond doen we er - met ene kleine introductie - een. Met afsluitend een kop thee om, al dan niet in stilte, in de sfeer te blijven.

Voor meer informatie en opgeven stuur een email naar info@amritavanveldhoven.nl of kijk op www.amritavanveldhoven.nl.

Meer berichten

Shopbox