Thuiszorgers starten petitie tegen vertraging beslissing over huishoudelijke zorg

Zutphen - Thuiszorgers zijn een petitie gestart tegen verdere vertraging van de afschaffing van de marktwerking in de huishoudelijke zorg.

De gemeenteraad zou daar eigenlijk 18 december al een beslissing overnemen, maar dat werd uitgesteld naar 15 januari waarna een boze menigte de raadszaal verliet. Nu is het voorstel ook voor 15 januari van de concept-agenda van de gemeenteraad gehaald, tot woede van de thuiszorgers.

De thuiszorgers roepen met de petitie de gemeenteraad op om zo snel mogelijk een besluit te nemen over de afschaffing van de marktwerking in de huishoudelijke zorg.

Dat is belangrijk voor de thuiszorgers, omdat hun baan ervan afhangt. Thuiszorger Alie: "In januari 2017 zeiden ze dat er in december een besluit zou worden genomen. In december 2017 zeiden ze dat er in januari 2018 een besluit zou worden genomen. Nu zeggen ze opnieuw dat het langer duurt. In juni is mijn laatste werkdag. Daarna kan ik, net als veel collega's, wéér op zoek naar nieuw werk. Wij vinden het genoeg zo. Politici spelen politieke spelletjes over onze ruggen, en over de ruggen van onze cliënten en de rest van Zutphen."

Volgens De Stentor lijkt het er op dat VVD-wethouder Oege Bosch en Burgerbelang-wethouder René Sueters ineens twijfelen aan hun steun voor het voorstel. Mathijs ten Broeke, fractievoorzitter van de SP, noemt het een 'schaamteloos vies politiek spelletje over de ruggen van de thuiszorgers en de rest van Zutphen'. Ten Broeke: 'Keer op keer proberen de tegenstanders de beslissing te vertragen. Het gaat hen in werkelijkheid dan ook niet om het proces of om meer onderzoek. VVD en Burgerbelang zijn om ideologische redenen tegen het plan om de marktwerking af te schaffen. Daarom is het goed dat de thuiszorgers deze petitie tegen verdere onnodige vertraging starten.'

De petitie is te ondertekenen via https://huishoudelijkezorginzutphen.petities.nl/

Lees ook

Meer berichten

Shopbox