Het team van Kunst Uitleen Zutphen. Van links naar rechts: Mike en Rick Hulshof en Mieke van Kordelaar.
Het team van Kunst Uitleen Zutphen. Van links naar rechts: Mike en Rick Hulshof en Mieke van Kordelaar. (Foto: Leo Polhuys)

Nieuwe stek Zutphense Kunstuitleen

Kunstuitleen Zutphen is vanaf 11 januari op haar nieuwe stek aan de Nieuwstad 57-61 te vinden. De galerie is ondergebracht in een karakteristiek pand dat met 365 vierkante meter een stuk groter is dan de oude locatie. Bovendien is de uitleen een stuk zichtbaarder. KUZ wordt gedreven door de broers Mike en Rick Hulshof samen met Mieke van Kordelaar.

ZUTPHEN – '' Wij zochten een nieuwe plek, niet al te ver van de binnenstad, maar toch niet in het centrum zelf. Dat zou niet zo handig zijn in verband met parkeren. Onze nieuwe locatie is voor iedereen heel makkelijk te bereiken. Mensen die binnen willen kijken en kunst meenemen, zetten de auto voor de deur en hoeven maar een klein eindje te lopen, '' licht Rick Hulshof toe. Het pand aan de Lokenstraat, waar de kunstinstelling jarenlang was gevestigd, is inmiddels in gebruik genomen door makelaardij Eggink Maalderink.

Hergebruik

Rick: "Wij leggen ons niet toe op een speciale kunststijl, maar we merken dat onze klanten tegenwoordig graag kleurige moderne kunst kiezen. Het lenen van kunst past heel goed in de huidige tijd van hergebruik. Voor veel mensen is de Kunstuitleen ook een goede manier om kunst thuis veilig uit te proberen en te kijken of deze goed bevalt. Vroeger had de kunstuitleen een stoffig imago. Maar tegenwoordig is de collectie een stuk breder en zien we steeds meer jonge stellen die graag iets moderns aan de muur willen hebben. Naast etsen, zeefdrukken en schilderijen op olie- of acrylverfbasis vind je bij ons keramiek, brons of modern glaswerk van onder anderen Richard Price en Yvonne Trossèl. Ook kan werk geleend worden van plaatselijke kunstenaars als Martien de Kler of Peter Kalkowsky. De kunstcollectie kan geleend worden voor een paar maanden maar ook voor een langere periode. De kunst kan ook worden gekocht.

Op 13 januari is er voor belangstellenden tussen 13.00 en 17.00 uur en nieuwjaarsborrel.

Meer berichten

Shopbox