Foto: Tim Pardijs
Tole Bobbink

Column Tole Bobbink: Poepsteen

Mensen die op bezoek komen en me, als ze geluk hebben, hondenpoep van het grind zien rapen, vragen me waarom ik haar in de tuin laat poepen. Zeker aangezien er een mooie groenstrook van de gemeente net buiten de tuingrens ligt. 'Nou,' zeg ik, 'als ik mijn hond op gemeentegrond laat poepen, moet ik hondenbelasting betalen. Daarbij, ik heb niet altijd zin om 's avonds in de regen een wandeling te maken. Liever ruim ik een keer per dag met een boterhamzakje poep van het grind.'

'Leert ze dan niet dat ze voor de rest van haar leven mag poepen op het grind?'

'Ja, maar ze mag ook voor de rest van haar leven poepen op het grind. Dan hoef ik nooit meer om elf uur 's avonds de deur uit.'

Er zit wel een groot nadeel aan het netjes opruimen van de poep van je hond. De pup groeit en dus ook de drolletjes die ze legt. Nu zijn het nog kiezelsteentjes, straks moet ik, voor de bakstenen die ze legt, flinke tassen gaan gebruiken.

Laatst dook ik naar de grond en hoopte ik sneller te zijn dan Lotje, want zodra ik iets van de grond raap of ergens iets weghaal, probeert ze het van me af te pakken of helpt ze mee met graven. Ik had een steen vast die erg op de drollen van mijn hond lijkt. En niet voor de eerste keer. Al een aantal keer had ik diezelfde steen in een zakje opgeraapt om erachter te komen dat het geen poep was.

'Ik heb de steen die lijkt op een hondendrol weggegooid, anders blijf ik daar naar grijpen,' zeg ik tegen mijn vriendin als ik mijn handen sta te wassen.

'Gelukkig,' zegt ze, 'in die steen heb ik me ook al een paar keer vergist.' Het allergrootste nadeel van de poep van je hond netjes opruimen? Ik kan boterhamzakjes niet meer gebruiken waarvoor ze oorspronkelijk bedoeld zijn.

Meer berichten