Jan Dijkman: "Er bestaat verdriet en eenzaamheid, ook in Vorden. We willen een geloofsgemeenschap vormen die mensen die zich verloren voelen wat te bieden heeft." (foto: Feikje Breimer)
Jan Dijkman: "Er bestaat verdriet en eenzaamheid, ook in Vorden. We willen een geloofsgemeenschap vormen die mensen die zich verloren voelen wat te bieden heeft." (foto: Feikje Breimer) (Foto: Feikje Breimer)

Christen sterk voor zwakste schakel

"Hoe je je verbonden voelt met God is een persoonlijke zaak. Met De Schakel willen we bepaalde tradities doorbreken, we geven vorm aan het verlangen om de liefde van God te ervaren."

Vorden- Jan Dijkman is lid van een groep Christenen die in Vorden een nieuwe geloofsgemeenschap heeft opgericht. "De initiatiefnemers stralen zoveel energie uit! We willen actief naar elkaar omkijken. We leven in een prachtige wereld maar er is zeker een droevige kant. Ik ben jarenlang actief geweest binnen de Gereformeerde kerk en heb van dichtbij het samengaan met de Hervormde Kerk gevolgd, uiteindelijk is er een groep mensen die zich hierbij minder thuis voelt. We willen ons met De Schakel niet afzetten maar we willen ruimte bieden voor hen die hun geloof in God in een andere sfeer willen beleven. Een sfeer waar de relaties met hedendaagse gebeurtenissen willen leggen.

We willen een schakel vormen tussen jou, God, je familie en de wereld daar omheen. Daarom hebben we gekozen voor de naam De Schakel. Over ons logo hebben we ook goed nagedacht. Het bestaat uit een regenboog en mensfiguren in alle kleuren van de regenboog. Je mag jezelf zijn en iedereen is welkom. Er komen giften binnen en we hebben donaties gekregen en hiermee redden we ons goed. De structuur van een dienst blijft vergelijkbaar met een traditionele kerkdienst al zingen we eerlijk gezegd een stuk meer! We hebben geen predikant maar vragen voorgangers hun verhaal te doen en een gedeelte van de Bijbel in het licht van ons huidige dagelijkse leven toe te lichten. Dat kan een pastoraal werker zijn of iemand die zendingswerk heeft gedaan. Mensen moeten het echt een keer meemaken. Wie onze zondagsdienst bezoekt wordt bij binnenkomst hartelijk welkom geheten, je krijgt het programma van de dienst en we zitten aan tafeltjes in plaats van in rijen banken of stoelen achter elkaar. Het is belangrijk dat je je eigen hart volgt wanneer het aankomt op je geloof en hoe je je daarin wil uiten. In geloof gaat het om wat je zelf voelt en zou je je niets moeten hoeven aantrekken van de publieke opinie. We zoeken naar ruimte voor een andere invulling, een invulling zonder dogma's maar die je wel de spiegel voor houdt. Een ketting is uiteindelijk net zo sterk als de zwakste schakel. Dat is wat we willen zien en waar we ons om willen bekommeren. Wie meer wil weten kan onze website of onze facebookpagina bezoeken. En je bent dit jaar op zondag 10 december en maandag, 1ste kerstdag, 25 december 2017 van harte welkom in Kapel De Wildenborch aan de Kapelweg in Vorden."

stichtingdeschakel.com

Meer berichten

Shopbox